20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija

Kisić: Jedino kolektivnom odgovornošću možemo da uspemo

Jedino kolektivnom odgovornošću možemo da se izbormo sa epidemijom korona virusa, poručila je danas članica Kriznog štaba, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Ona je na konferenciji u Palati Srbija rekla da se većina građana ponaša odgovorno i savesno, ali da je borba sa koronom produžena zbog manjeg broja onih se ne pridržavaju propisanih mera.

“Ispada kao da stalno napadamo i grdimo, ali to je više iz očaja jer želimo da ukažemo da znamo kako da se infekcija spreči, a opet to se ne dešava”, rekla je Kisić Tepavčević.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto građani koji poštuju mere moraju da ispaštaju zbog toga što zimski centri nisu bili zatvoreni iako se znalo da će to biti zarišta korone, Kisić Tepavčević je rekla da je tačno propisano kako i pod kojim uslovima ti, ugostiteljski i drugi objekti mogu da rade.

“Čim je došlo do zaražavanja na pojedinim mestima, jasno je da se nisu poštovale mere. Imamo veliki broj inspekcija koje to kontrolišu, a pogotovo u poslednje dve nedelje veliki broj i kazni i sankcionisanja osoba koje su organizovale takva okupljanja”, rekla je Kisić Tepavčević.

Navela je da je maksimalan broj inspektora na terenu i da su u kontrolu poštovanja propisanih mera uključeni svi sektori koji mogu da pomognu.

“Ali, ukoliko ne preuzmemo ulogu da smo sopstveni inspektori, sopstveni kontrolori, ne možemo da uspemo, sigurno”, dodala je Kisić Tepavčević.

Upitana da prokomentariše kako će se kovid pasoši odnositi na ljude koji ne mogu da prime vakcinu zbog alergije, a žele, odgovorila je da se još uvek ne zna kako će kovid posoši funkcinisati, ali da je činjenica da pojedini ne mogu da prime vakicnu.

“Suština je da postoje osobe koje ne mogu da prime vakcinu – žele, a ne mogu i upravo je naša uloga da ih našim imunitetom zaštitimo tako što se mi vakcinišemo”, rekla je Kisić Tepavčević.

Dodaje da vakcinacijom ne štitimo samo sebe, već i ljude oko sebe, a naročito one koji ne mogu da prime vakicnu.

“Vakcinacijom oslabljujemo virus, te tako i osoba koja nije primila vakicnu ako se zarazi neće se razboleti ili neće imati tešku formu bolesti”, objasnila je Kisić.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Related posts

Radovi u Pančevu zbog izgradnje gasovoda „Turski tok“

Nikoleta Dragaš

VUČIĆ S ERDOGANOM U ČETIRI OKA: Dogovoren autoput, otvaranje fabrike, ali i izgradnja Nacionalnog stadiona!

Jasmina Petkovic

Vučić i Makron: Zajedničkim snagama protiv pandemije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija