20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Skupština Grada Pančeva: Kapitalne investicije za 2021. godinu pred odbornicima

Na sednici Skupštine Grada Pančeva odbornici su raspravljali o kapitalnim ulaganjima u našem gradu kao i o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada Pančeva za 2020. godinu.

Najvažnija tačka na sednici Skupštine grada bila je odluka o zaduživanju grada Pančeva. Gradonačelnik Aleksandar Stevanović je istakao da je Ministarstvo finansija dao saglasnost za kreditno zaduženje grada Pančeva, kako bi se u gradu izvele kapitalne investicije od velikog značaja.

– Prva investicija koja je navedena u odluci i koja je jako bitna jeste izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju Tamiškog keja. To je nešto što je sigurno u interesu svih građana Pančeva i nešto što je želja da uradimo u našem gradu i da to mesto koje koriste svi sugrađani dovedemo u funkcionalnije stanje nego što je to danas, id a od njega napravimo jedno prijatno mesto za provođenje slobodnog vremena. Za tu nameni ovim kreditnom zaduženjem smo opredelili 250 miliona dinara.

Druga investicija koju Grad želi da realizuje uz pomoć ovih sredstava jeste nastavak uređenja centralnog gradskog jezgra, tačnije druga faza izgradnje gradskog parka, kaže Stevanović.

– Za ovu namenu smo odredili 150 miliona dinara. Mislim da je jako važno da nastavimo ono što smo započeli, jer vidimo da park postaje moderan i postaje mesto gde ćemo moći kvalitetnije da provodimo vreme sa našom decom. Ovim radovima predviđens je izgradnja jednog novog igrališta  koji će se nalaziti ispred zgrade u Masarikovoj ulici, a postojeće igralište će biti potpuno rekonstruisano i sprave će biti zamenjene novim spravama, koje će biti bezbednije za svu decu našeg grada.

Planiran je i nastavak radova u Severnoj industijskoj zoni koja se pokazala kao važna investicija za naš grad, kao i izrada projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju i rekonstrukciju Opšte bolnice Pančevo, napominje Stevanović.

– Mi nastavljamo da gradimo ulicu Sedma nova i ovim kreditom je predviđeno da se finansira izgradna četvrte faze te ulice i za ovu nameni predviđeno je oko 24 miliona dinara. Četvrta stvar koju ćemo finansirati sa iznosom od 85 miliona dinara jeste nadogradnja sistema video nadzora na teritoriji našeg grada.

Odobornici su na današnjoj sednici usvojili i predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada Pančeva za 2020. godinu.

Related posts

Skandal u GIK u Šapcu! GIK prihvatio listu SNS, pa se posle nekoliko minuta predomislio. Tako izgleda Zelenovićeva demokratija

Mica Milakov

Pijan nasrnuo na policiju u vreme zabrane kretanja

Mica Milakov

Položeni venci povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija