20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo

Nastavlja se vakcinacija u pančevačkoj bolnici

Prošle nedelje otvoren nov punkt za vakcinaciju stanovništa na Odeljenju za uho, grlo, nos Opšte bolnice. Za četiri dana vakcinisalo se preko sedamdeset sugrađana različitim vakcinama protiv kovida 19. Sledeće nedelje nastavlja se reavkcinacija zdravstvenih radnika koji rade u pančevačkoj bolnici.

Zahvaljući punktu  koji od prošle nedelje otvoren za vakcinaciju stanovništva na ORL odeljenju ubrzana je vakcinacija sugrađana. Odziv je dobar i nije bilo neželjenih dejstava posle vakcinacije.

– Odziv je dobar, svakodnevno smo u kontaktu sa Domom zdravlja, i Zavodom za javno zdravlje i zajedno se organizujemo sa četiri lekara i tehničara oko vakcinacije građanstva. Četvrtak, petak, subota i nedelja bilo je oko 700 sugrađana je vakcinisano, ali je oko šezdesetak vraćeno zbog određenih zdravstvenih problema.

Važno je da sugrađani koji se vakciišu pre primanja vakcine iskreno odgovaraju na pitanja lekara o svojim hroničnim bolestima ili tegobama i budu sigurni da smeju da prime vakcinu.

– Važno je da budu iskreni, jer je to njima u interesu da ne bi došlo do nekih komplikacija. Oni koji koriste terapiju sa kortikosterodima, na antikoagulantnoj terapija, neko ko je na hemoterapiji to su neke bolesti. Rade četiri lekara i tehničara i dva lekara ubacujemo po potrebi kako bi se izbegle gužve.

Vakcinacija i revakcinacija se nastavlja pored punkta na ORL odeljenju u Preventivnom centru Doma zdravlja, MZ Tesla ambulanti Donji grad i apoteci Higija preko puta Preventivnog centra.

Related posts

JS U VRŠCU PREŠLA U SNS: Nastavlja se serija prelazaka u Južnobanatskom okrugu

Zorana Stekovic

Rad pančevačkih JKP-ova tokom praznika

Mica Milakov

Staka Novković Đorđević u emisiji “Lice nacije” : Videla sam kako ljudi postaju kameleoni posle 5.oktobra kada su na vlast došle “pseudodemokrate”

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija