28. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Najvažnije Vesti

Zavod za zaštitu spomenika čuvar nasleđa Južnog Banata

U okviru svoje osnovne delatnosti Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu posvećen je prezentaciji i popularizaciji kulturno–istorijskog nasleđa Južnog Banata. Kulturno nasleđe i spomenici kulture predstavljaju svedočanstvo razvoja civilizacije. 

Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu je ustanova kulture koja pored zaštite nepokretnih kulturnih dobara neguje i izdavačku delatnost. Grozdana Milenkov, v.d. direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo, ističe značaj publikovanja radova koji su nastali kao proizvod istraživanja na teritoriji Južnog Banata.

Pored edicije koja se zove “Kulturni identitet i kontinuitet!”, izdanja o kulturnom nasleđu seoskih sredina, izdata je i edicija o verskim objektima.

Grozdana Milenkov ističe da je Zavod ponosan na izdanja koji se odnose na spomenike kulture od velikog i izuzetnog značaja. Cilj izdavačke delatnosti je da se građani edukuju i da im se što bolje predstavi značaj znamenitosti koje ih okružuju.

Related posts

Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti princa Filipa

Aleksandra Miloševska

Hrubik predsednik Opštine Kovačica, Garašević predsednik Skupštine

Mica Milakov

Gojaznost – posledica i uzrok brojnih problema

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija