8. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije

U toku podnošenje dokumenata za besplatan prevoz

Grad Pančevo jedna je od retkih lokalna samouprava koja je omogućila potpuno besplatan prevoz osetljivim kategorijama stanovništva. Prikupljanje dokumentacije je u toku, a vrši se na glavnoj autobuskoj stanici i po mesnim zajednicama.

Od ponedeljka, 22. februara, počelo je popunjavanje formulara i prikupljanje dokumentacije za izdavanje besplatnih godišnjih karata za prevoz. Osetljive kategorije stanovništva voziće se autobusima “Pantransporta” o trošku Grada Pančeva. Na glavnoj autobuskoj stanici, jedan šalter je namenjen samo za ovu uslugu i mnogi građani su ga već posetili.

Po gradskoj odluci ima nekoliko kategorija stanovništva koje ostvaraju pravo na besplatan prevoz. Prema rečima Voje Savičića, direktora saobraćaja preduzeća “Pantransport”, tu se nalaze i penzioneri kojih ima najviše.

Formular za podnošenje zahteva građani mogu uzeti na šalteru autobuske stanice, u mesnim zajednicama i na sajtu “Pantransporta”, a na istim mestima se predaje i dokumentacija. Pored penzionera, pravo na besplatan prevoz imaju deca do 6 godina starosti, deca zatim ometena u razvoju, oštećenog sluha, trudnice, porodilje kao i slepa i slabovida lica.

Vremena za popunjavanje formulara i predaju dokumentacije ima dovoljno. Stare karte važe do 1. maja.  Na šalteru glavne autobuske stanice gužve nema, jer sve mesne zajednice učestvuju u prikupljanju dokumentacije, od 8 do 15 sati.

Related posts

U Južnom Banatu 108 novoobolelih od korona virusa

Vanja Vićentić

Zelenović zbog sopstvenog interesa ugrozio zdravlje šapčana: Virus bukti dok on određuje kako njemu odgovara

Branislava Grčić

Isključenja za 2. jun

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija