27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije

Skulptura na vrhu olovke

Olovka, najčešće, služi za pisanje, grafit za crtanje i na taj način zajedno učestvuju u stvaranju umetnosti. Filip Stević iz Smedereva je pronašao način kako da olovka i grafit budu umetnost sami po sebi.

Kažu da “olovka piše srcem”, a Filip Stević je uspeo da srce grafitne olovke pretvori u umetnost. Mladi Smederevac rezbari grafit i stvara prava minijaturna umetnička dela. Ovim interesantnim i zahtevnim hobijem počeo je da se bavi sa 14 godina, a za sve su “krive” društvene mreže.

Prva figura koju je izrezbario bila je violina na staroj dedinoj olovci, za ovih pet godina vrhove olovaka ulepšao je sa mnogo interesantnih detalja u koje je uloženo mnogo vremena.

Njegova kreativnost privlači veliku pažnju. Interesovanje ljudi za ovaj vid umetnosti postoji, a dokaz za to su kako izložbe, tako i takmičenja na kojima je učestvovao. Planovi su veliki, i tiču se kako novih izložbi, tako i veće promocije stvaralaštva.

Related posts

U toku vakcinacija od sezonskog gripa u Pančevu

Bojana Kecic

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Već mesecima se u Đilasovim medijima vodi kampanja kako su Belivuk i Miljković nevini u zatvoru

Ivana Bogdanovski

Danas je svetski dan izbeglica

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija