13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije

Izbor za najbolju slaninu bez prisustva kupaca

Zbog trenutne epidemiološke situacije, ove godine neće biti održana manifestacija Slaninijada u Kačarevu. Ipak, Kačarevci su pripremili različite suhomesnate proizvode, a biraće se tradicionalno i najbolja slanina.

Duže od tri decenije održava se čuvena „Slaninijada“ u Kačarevu. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ove godine se neće organizovati na uobičajen način. Ipak, mnogobrojna domaćinstva pripremaju različite specijalitete od sušenog mesa.

Delikatesi se pripremaju na tradicionalni način, po recepturama koje se čuvaju i prenose s kolena na koleno. Iako je to dug i zahtevan posao, krajnji rezultat je kvalitetan proizvod, kažu proizvođači.

Organizatori „Slaninijade“ kažu da će ove godine biti održan izbor za najbolju slaninu, bez prisustva kupaca. Takmičenje će se odvijati u tri kategorije.

Ova manifestacija svake godine okupi veliki broj posetilaca iz zemlje i regiona. Ukoliko se steknu uslovi, manifestacija bi mogla biti održana početkom proleća, rekao je predsednik Turističkog kluba „Slaninijada“ Milan Ajder.

Related posts

„Utva“ ponovo pravi avione, ali i naoružanje za Jugoimport

Nikoleta Dragaš

Usvojen budžet Grada Pančeva za 2021. godinu

Aleksandra Miloševska

„Vind sport“ u Pančevu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija