14. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Pančevo

Povećan broj ambulantnih pregleda tokom vikenda

Vikend je za lekare u pančevačkoj Službi hitne medicinske pomoći protekao relativno mirno, ali sa velikim brojem ambulantnih pregleda. Posebno je povećan priliv kovid pacijenata u toku noći, jer Kovid ambulanta radi do 20 sati.

U pančevačkoj Službi hitne medicinske pomoći vikend je protekao relativno mirno, ali su lekari imali dosta posla. S obzirom da Kovid ambulanta ne radi noću, povećan je priliv pacijenata sa simptomima korona virusa. U toku subote bila su 24 ambulantna pregleda, a u toku nedelje čak 48.

Veliki broj pacijenata, koji se javljaju u Hitnu službu sa simptomima korona virusa, lekarima stvara dodatni posao, ističe dr Plamenac. Ona dodaje da pri tome dolazi i do rizika od mešanja pacijenata iz dve zone, crvene i zelene.

Dr Plamenac apeluje na kovid pacijente da ukoliko osete gušenje i druge simptome u toku dana, reaguju odmah i po mogućstvu dođu u Kovid ambulantu do 20 sati. Ona dodaje da u toku noći lekari u Hitnoj pomoći imaju mnogo posla i prioritet su im životno ugroženi pacijenti.

Related posts

Sportske igre mladih – okružno takmičenje u Omoljici

Nikoleta Dragaš

Ekipa pančevačke Hitne pomoći porodila ženu na “Pančevcu”

Jasmina Petkovic

Deo Dolova bez vode

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija