7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije

Pohađanje predavanja za dobijanje dozvole za čamce u Pančevu

Turistička organizacija Pančevo omogućila je Pančevcima da u svom gradu pohađaju predavanja za dobijanje dozvole za čamce, a ukoliko bude veći broj zainteresovanih i stručni ispit umesto u Beogradu polagaće se u Pančevu.

Iz Turističke organizacije Pančevo kažu da su se na ovaj potez odlučili, jer je poslednjih godina nautički turizam u Pančevu u porastu. Mnogi od upravljača motornim čamcima, jahtama, gliserima i brodićima nemaju položen stručni ispit za plovidbu. Zato će Turistička organizacija Pančevo omogućiti svim stanovnicima grada Pančeva, ljubiteljima reka Tamiš i Dunav da polažu za čamac u svom gradu, kaže Svetlana Stojadinov iz Turističke organizacije Pančevo.

Nakon položenog stručnog Ispita izdaje se Uverenje, na osnovu kojeg se izdaje dozvola za upravljanje čamcem. Posedovanjem tog Uverenja građani automatski stiču pravo da izvade i međunarodnu dozvolu za upravljanje plovilom za rekreaciju odnosno jahtom ili čamcem koja će im omogućiti da plove i nekim drugim vodama, van Srbije.

Related posts

I Vršac brine o najboljim učenicima – nagrađeno 19. najboljih

Jasmina Petkovic

Gradsko veće : Pred članovima izveštaji o radu ustanova

Mica Milakov

Pomozimo Ani Iris Filiposki da prohoda

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija