24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Talentovane “Principesse” osvojile brojne nagrade

„Principesse“ je mladi klavirski duo koji čine Mina Korać i Nevena Gavranović. Mina i Nevena počele su svoje školovanje u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“ ranije od svoje generacije. One su učenice trećeg razreda vokalno-instrumentalnog smera, odsek za klavir u klasi profesorke Jelene Popović.

Mina Korać i Nevena Gavranović čine klavirski duo „Principesse“. Od samog početka na takmičenjima su učestvovale pojedinačno, dok njihova profesorka i mentorka nije dosla na ideju da devojke sviraju u duu.

Kao duo su do sada osvojile jedanaest nagrada, od kojih se izdvajaju nagrada za laureate na prošlogodišnjim takmičenjima „Davorin Jenko“ i „Mita Topalović“ . Pored navedenih nagrada, ostvarile su mnoge značajne i prestižne rezultate na takmičenjima u Srbiji, ali i šire.

Ovo je samo početak njihove uspešne muzičke karijere. S obzirom da se Mina i Nevena takmiče i nastupaju još od prvog razreda, one su navikle na scenu i jedva čekaju da na nju izađu. To im je inspiraciji za vežbanje i svakodnevno napredovanje u muzici.

Mina i Nevena počele su svoje školovanje u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“ ranije od svoje generacije. One su učenice trećeg razreda vokalno-instrumentalnog smera, odsek za klavir u klasi profesorke Jelene Popović.

Related posts

Karantin za osobe koje ulaze u Crnu Goru iz Srbije

Jasmina Petkovic

Udruženje žena “Pančevke Gornji Grad” slobodno vreme iskoristile za uređenje novog prostora

Jasmina Petkovic

Državno finale Sportskih igara mladih počelo u Brzeću

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija