18. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

OŠ “Miroslav Mika Antić” ukazuje na opasnosti sa interneta

Dan bezbednog internet bio je povod da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija započne seriju vebinara za roditelje “Kako da zaštitite svoje dete u onlajn svetu”. I OŠ “Miroslav Mika Antić” iz Pančeva mnogo pažnje posvećuje ovoj tematici ukazujući na opasnosti koje vrebaju internetom.

Živimo u vremenima kad uz pomoć nekoliko “ključnih reči” i par “klikova” putem interneta možemo pristupiti različitim sadržajima. Zato je briga o bezbednosti najmlađih jedan od najvažnijih zadataka porodice, obrazovnih ustanova i državnih institucija. Dan bezbednog interneta u OŠ “Miroslav Mika Antić” obeležen je različitim projektima, ali to nije jedini dan kada se ukazuje na opasnosti koje vrebaju u vitruelnom svetu.

Onlajn nastava je omogućila deci da više vremena provedu na internetu, ali to je deci “otvorilo vrata” za lakši pristup neprimerenim sadržajima.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pokrenulo je vebinar namenjen roditeljima “Kako da zaštitite svoje dete u onlajn svetu” . Saradnja škola i roditelja je neophodna.

Dostupnost šarenolikim sadržajima na različite načine može ugroziti decu.

U OŠ “Miroslav Mika Antić” rade sve da se kroz različite programe unapredi oblast zaštite dece na internetu. Primarni zadatak je osigurati decu kako u realnom životu, tako i u virtuelnom.

Related posts

Trifunović nazvao Vučića Hitlerom

Zorana Stekovic

Ministar Mali razgovarao sa šefom Delegacije EU Emanuelom Žiofreom

Mirjana Popović

Predsednik Vučić obilazi rekonstruisani put Velika Plana – Smederevska Palanka

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija