20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

OŠ “Miroslav Mika Antić” ukazuje na opasnosti sa interneta

Dan bezbednog internet bio je povod da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija započne seriju vebinara za roditelje “Kako da zaštitite svoje dete u onlajn svetu”. I OŠ “Miroslav Mika Antić” iz Pančeva mnogo pažnje posvećuje ovoj tematici ukazujući na opasnosti koje vrebaju internetom.

Živimo u vremenima kad uz pomoć nekoliko “ključnih reči” i par “klikova” putem interneta možemo pristupiti različitim sadržajima. Zato je briga o bezbednosti najmlađih jedan od najvažnijih zadataka porodice, obrazovnih ustanova i državnih institucija. Dan bezbednog interneta u OŠ “Miroslav Mika Antić” obeležen je različitim projektima, ali to nije jedini dan kada se ukazuje na opasnosti koje vrebaju u vitruelnom svetu.

Onlajn nastava je omogućila deci da više vremena provedu na internetu, ali to je deci “otvorilo vrata” za lakši pristup neprimerenim sadržajima.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pokrenulo je vebinar namenjen roditeljima “Kako da zaštitite svoje dete u onlajn svetu” . Saradnja škola i roditelja je neophodna.

Dostupnost šarenolikim sadržajima na različite načine može ugroziti decu.

U OŠ “Miroslav Mika Antić” rade sve da se kroz različite programe unapredi oblast zaštite dece na internetu. Primarni zadatak je osigurati decu kako u realnom životu, tako i u virtuelnom.

Related posts

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Jelena Obradović

Obeležavanje dana Republike Srpske

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija