22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Ministar Vulin: Svaki pripadnik službi bezbednosti zna da država brine o njemu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem obišao je danas gradilište na kojem se izvode radovi na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti u beogradskom naselju Galenika.

Po obilasku gradilišta, ministar Vulin je istakao da je zadovoljan brzinom izvođenja radova i naglasio da svi pripadnici službi bezbednosti, oni koji su zaključili ugovore o kupovini stana, ali i oni koji će ih tek zaključiti, mogu da budu potpuno sigurni da će dobiti stanove najboljeg kvaliteta po najboljoj mogućoj ceni.

„Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo je plansku i organizovanu aktivnost izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti. To se decenijama nije radilo u našoj zemlji i o ljudima koji pripadaju službama bezbednosti, vojsci, policiji, Bezbednosno-informativnoj agenciji, brinulo se samo kada naiđu teška vremena“, rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, danas svaki pripadnik službi bezbednosti zna da država brine o njemu, zna da je njegova porodica sigurna i zbrinuta i da on može da se posveti onome što je njegov posao – zaštiti naše države, zakona i reda u našoj zemlji.

Ukazavši da su plate u policiji daleko bolje nego što su bile ranije, ministar Vulin je naveo da bi ta plata možda bila veća negde drugo, ali da nigde pripadnici službi bezbednosti neće dobiti zaokružen sistem u kojem žive, stan, brigu o zdravlju njih i njihovih porodica, o njihovoj deci.

„Zato svi zajedno možemo da budemo zahvalni državi što se ovako odnosi prema pripadnicima službi bezbednosti, a kada naiđu teška vremena i policija, i vojska i Bezbednosno-informativna agencija su tu ne pitajući šta je država uradila za njih. U ovim trenucima kada se naša zemlja tako uporno i hrabro bori sa organizovanim kriminalom ovo je samo jedan od načina da im kažemo hvala“, naveo je ministar Vulin.

Ministar Momirović istakao je da se izvođenje radova na izgradnji ovih 1.000 stanova odvija dobrom dinamikom i najavio da će sledeće godine početi izgradnja još 2.500 stanova.

„Za nekoliko meseci, u aprilu, predajemo 500 stanova pripadnicima službe bezbednosti koji će se useliti u Novom Sadu, 200 u Kragujevcu i 200 u Kraljevu. Radimo na tome da u narednih nekoliko godina nijedan pripadnik službi bezbednosti nema nerešeno stambeno pitanje“, rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, pripadnici službi bezbednosti imaju jasnu perspektivu i privilegiju, koje se ne ogledaju samo u plati, jer će imati priliku da uz kredite koje stimuliše država kupe stanove po ceni od 500 evra po kvadratu, a koji vrede mnogo više.

Related posts

Predsednik Vučić sutra sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća

Branislava Grčić

Ministar Vulin: FBI nije učestvovao u razbijanju bande Belivuk-Miljković, neću dozvoliti da se srpska policija potcenjuje

Zorana Stekovic

Vulin: Eksplozija se desila u magacinu gotovih proizvoda

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija