17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Kisić Tepavčević: Socijalna sigurnost svim građanima, a naročito ranjivim grupama

Povodom 20. februara – Međunarodnog dana socijalne pravde, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević obišla je u Šapcu Gerontološki centar i preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Novitas Consult doo, gde je poručila da je cilj Ministarstva da obezbedi socijalnu sigurnost svim građanima, a naročito onima kojima je pomoć najpotrebnija, navodi se u saopštenju.

Zajedno sa Kisić Tepavčević obilasku ovih ustanova prisustvovale su i pomoćnice ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević i u Sektoru za socijalnu zaštitu Biljana Zekavica, kao i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

“Ovaj dan nas podseća na to koliko svi moramo da uložimo napor da dostignemo socijalnu pravdu i jednakost za sve. To je moguće samo ukoliko se poštuje dostojanstvo svakog građanina i ukoliko radimo sve da eliminišemo svaku vrstu nasilja, neravnopravnosti i nepravde“, naglasila je Kisić Tepavčević.

Osnovni cilj Ministarstva je, kako je istakla, da pruži socijalnu sigurnost svim građanima, a prioritetne grupe su ranjive grupe i oni kojima je pomoć najpotrebnija, od najstarihih sugrađana do osoba sa invaliditetom.
Prof. dr Kisić Tepavčević je dodala da joj je drago što je na današnji dan imala priliku da obiđe preduzeće koje zapošljava osobe sa invaliditetom, te ukazala da će ta preduzeća uvek imati podršku Ministarstva.

Kisić Tepavčević je dodala da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisati 1. marta Javni poziv za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.
Kako je navela, prioritet Ministarstva je da raspodela sredstava doprinese ekonomskom osnaživanju preduzeća i otvaranju novih radnih mesta za osobe sa invaliditetom.

Ovogodišnji budžet Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za podršku preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom iznosi 625 miliona dinara, od čega je 175 miliona dinara opredeljeno za raspodelu putem Javnog poziva.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić zahvalio je ministarki Kisić Tepavčević na poseti i podršci i naveo da grad Šabac ulaže velike napore da osobe sa invaliditetom imaju bolji tretman u društvu i da to bude grad jednakih mogućnosti za sve građane, navodi se u saopštenju.

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Related posts

Predsednik Vučić u Jagodini: Najava još jedne fabrike – najlepša vest

Nikoleta Dragaš

Gradonačelnik Stevanović uručio zaštitne prsluke u “Mikinoj” školi i poželeo srećan i uspešan početak školske godine

Mica Milakov

Devojčici Ani Iris iz Pančeva hitno je potrebna naša pomoć da prohoda

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija