3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Jovanović: Prijavljeno više od 1.060.000 građana za vakcinaciju

Za vakcinaciju se do sada prijavilo više od 1.060.000 građana, rekao je jutros direktor vladine Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

On je za RTS naveo da je do ovog momenta dato preko 1.135.000 vakcina, od čega je skoro 420.000 drugih doza odnosno revakcina.

Kada su u pitanju potvrde o vakcinaciji, Jovanović je kazao da postoji nekoliko načina.

“Prilikom vakcinacije građanima se daje papirna potvrda o vakcinaciji koja se automatski šalje na imejl saopšten nadležnima, a sledeće nedelje, svesni da ima onih koji nisu ostavili imejl niti uzeli potvrdu, napravićemo ”elektronsku uslugu”, da svako može da poruči da potvrda stigne na imejl”, kazao je Jovanović.

On je izdvojio dobru saradnju sa lokalnim samoupravama, domovima zdravlja, bolnicama u logističkom smislu i dodao da se očekuje da danas i sutra bude još oko 100.000 građana vakcinisano.

Ako se neko naknadno odluči za vakcinaciju, treba samo da se prijavi preko sistema eUprave, kaže Jovanović i dodaje da sistem potom funkcioniše “objektivno, po prioritetima”.

“Njih je odredio Institut za javno zdravlje ”Batut”. Prvo pozivamo građane starije od 75 godina, potom kategoriju od 65 do 74 godine itd. Među prioritetima su zdravstveni i prosvetni radnici a iza toga idu mlađi od 65 godina”, istakao je Jovanović.

Related posts

PS: Medijske slobode u EU ugrožene, tražimo hitnu reakciju Evropske komisije

Bojana Kecic

Regionalni centar za talente “Mihajlo Pupin” radi u skladu sa propisima

Mirjana Popović

Nema preminulih! Manje od 100 novozaraženih

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija