28. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

40 miliona dinara za uspostavljanje jedinstvenih upravnih mesta u gradovima i opštinama Srbije

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave opredelilo je 40 miliona dinara za podršku gradovima i opštinama koji žele da u svojim sredinama uspostave Jedinstveno upravno mesto (JUM), navodi se u saopštenju.

MDULS je raspisalo javni poziv za prijavu jedinica lokalne samouprave i gradskih opština za dobijanje podrške prilikom uspostavljanja jedinstvenih upravnih mesta, što je inače i najpopulariji projekat među gradovima i opštinama. Sredstva su namenjena za formiranje i opremanje JUM i za nabavku neophodnih tehničkih sredstava.

Cilj ovog projekta je povećanje efikasnosti, delotvornosti i ekonomičnosti rada, kao i pojednostavljenje postupaka i procedura, što sve omogućava smanjenje administrativnog opterećenja, uštede vremena i novca, kao i funkcionisanje uprave kao servisa građana.

Za ova sredstva kod MDULS se mogu prijaviti samo oni gradovi i opštine koji ispunjavaju kriterijume i preduslove, kao što je taj da već imaju uspostavljene neke elektronske servise.

Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku RS“, odnosno, 1. mart ove godine, a zahtev za raspodelu sredstava može se naći na veb prezentaciji MDULS www.mduls.gov.rs.

Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Projekat uspostavljanja JUM pokrenut je pre tri godine i do sada ih je u Srbiji otvoreno 14, i to u Lazarevcu, Šapcu, Žitištu, Smederevskoj Palanci, Beloj Palanci, Somboru, Kruševcu, Vlasotincu, Užicu, Gornjem Milanovcu, Rači, Pirotu, Kuršumliji i Staroj Pazovi, a do kraja ove godine JUM će dobiti i građani Paraćina, Topole i Kosjerića, navodi se u saopštenju.

Related posts

Penzioneri će 5.000 dinara dobiti 4. novembra

Jasmina Petkovic

Aleksandar Vulin gost “Lica nacije”

Jasmina Petkovic

Posle pet decenija u Pančevu se renovira vodovodna mreža u dužini od preko 24 kilometara

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija