5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kultura

Novi časopis ,,Vajfert” za ljubitelje istorije

Regionalni centar za talente “Mihajlo Pupin” iz Pančeva svake godine objavljuje časopis “Pupin”. Od nedavno se mogu pohvaliti i časopisom “Vajfert” koji je namenjen ljubiteljima istorije.

Regionalni centar za talente “Mihajlo Pupin” iz Pančeva godinama objavljuje časopis “Pupin”. Nedavno je, na inicijativu grupe za istoriju, napravljen i časopis “Vajfert”, koji je za sada u pdf formatu i može se pronaći na njihovom sajtu. Predavač i mentor Nikola Koneski dao je ideju.

Koneski je ideju realizovao uz pomoć svojih saradnika u nastavi Ilije Tepštića i Stefana Ilića. Ovaj urednički tim kaže da je odziv učenika bio dobar i da im u procesu nastajanja časopisa ništa nije bilo teško, već zadovoljstvo.

Dragoljub Cucić, rukovodilac Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin”, kaže da je u planu da “Vajfert” što pre dobije i štampano izdanje. On se nada da će ovaj časopis zaživeti i opstati kao što je to uspeo “Pupin”, u kojem se nalaze radovi učenika svih grupa i njihovi rezultati na takmičenjima.

U ovoj ustanovi ističu veliki potencijal časopisa “Vajfert”, jer u njemu radove mogu da objavljuju i učenici sa drugih grupa, ukoliko povežu svoju užu specijalnost sa istorijom. Dobrodošli su i oni koji nisu članovi Centra za talente, ukoliko se njihovi radovi uklapaju u koncept časopisa.

Related posts

Radno vreme JKP GREJANJE Pančevo za vreme novogodišnjih praznika

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić za londonski “Fajnenšel tajms”: Vakcinisaću celu naciju

Vanja Vićentić

Svetski dan hrane u “Brankovoj” školi

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija