25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Čestitka ministra Vulina novoizabranom patrijarhu srpskom Porfiriju

Vaša Svetosti, težina odgovornosti koju ste poneli može da se meri samo veličinom nade koja prati Vaš izbor. O našem narodu ste brinuli kao mitorpolit zagrebačko-ljubljanski, tamo gde su bol i patnja i nepravda, a kao iguman i vladika razumeli ste padove i grehe malog čoveka kada bi krenuo stranputicom. Našoj mladosti ste vraćali nadu u “Zemlji živih” i zahvalne su Vam majke za druge rođendane dece koju ste ljubavlju izbavili iz pakla droge. O budućnosti našeg naroda brinuli ste hrabreći i našu vojsku ne zaboravljajući da su Srbi ili slobodni ili nisu Srbi.


Vaša Svetosti, radujem se godinama u kojima ćete voditi našu Crkvu, blažiti rane našeg naroda i koračati putem Svetog Save”, navodi se u čestitki ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina Njegovoj svetosti novoizabranom arhiepiskopu pećkom, mitropolitu beogradsko-karlovačkom i patrijarhu srpskom Porfiriju.

Related posts

Vučić se sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte

Vanja Vićentić

Predsednik Vučić: Moramo da uradimo još nekoliko stvari koje će biti suštinski važne za Jagodinu

Zorana Stekovic

U Južnobanatskom okrugu oko 150 zaraženih

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija