30. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo

Ističe rok za plaćanje prve rate poreza

Poslednji dan za plaćanje prve rate poreza na imovinu za 2021. godinu ističe danas. Pančevci su od Sekretarijata za poresku administraciju na kućne adrese dobili uplatnice sa iznosom koji trebaju da uplate na ime rate.

Grad Pančevo ima više od 62.500 obveznika poreza na imovinu fizičkih lica, a prva rata poreza dospeva uvek 45. dan od početka tromesečja. Kako se ove godine poklopio sa praznikom Danom državnosti, rok je pomeren na 17. februar.

Sekretarijat za poresku administraciju svojim obveznicima je poslao uplatnice sa iznosima prve rate, ali i dospelih dugovanja na ime poreza.

Ove godine zaduženja za porez na imovinu biće malo uvećana. Postoje olakšice i za one koji prethodnih godina nisu plaćali porez. Sam porez na imovinu predstavlja jednu od većih stavki u budžetu grada.

Neplaćivanje poreza povlači i određene kazne. Godišnji porez na imovinu se plaća kvartalno, a rokovi dospeća preostale tri rate su 15. maj, 15. avgust i 14. novembar.

Related posts

75 godina od oslobađanja nacističkog logora Aušvica

Katarina Popović

Veliki broj pregleda u ambulanti Službe hitne medicinske pomoći Pančevo

Bojana Kecic

Redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija