15. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo

Pokrajina ulaže 110 miliona za rekonstrukciju Ulice cara Lazara

Pokrajinska vlada izdvojila je više od 3,3 milijarde dinara za infrastrukturne projekte u 24 lokalne samouprave. U okviru ove sume Grad Pančevo dobio je sredstva za rekonstrukciju jedne od centralnih i jedne od frekventnijih ulica – Cara Lazara. Ugovore o sufinansiranju gradonačelniku Pančeva Aleksandru Stevanoviću, uručio je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore za 24 lokalne samouprave za projekate u oblastima saobraćaja, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta. Reč je o projektima koji će biti realizovani zajedno sa lokalnim samoupravama. Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila gotovo 3,3 milijarde dinara.

Jedna od centralnih ulica koje su veoma bitne iz različitih razloga jeste Ulica Cara Lazara koja će doživeti poptunu rekonstrukciju. Pokrajina je izdvojila 110, a lokalna samouprava 75,5 miliona dinara za prvu fazu radova. Cela investicija, koja će biti dvogodišnja košta preko 300 miliona dinara.

 Dodeli ugovora prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević. Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 2.102.000.000,00 dinara. Ukupno 497.000.000,00 dinara obezbeđeno je za podršku projektima u oblasti razvoja sporta. U cilju poboljšanja uslova rada ustanova osnovnog obrazovanja i vaspitanja, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 73.800.000,00 dinara. Lokalnim samoupravama je omogućeno da na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštita voda, obezbede sredstva neophodna za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i sanaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. Za realizaciju projekata u ovoj oblasti, obezbeđeno je ukupno 402.000.000,00 dinara. 193.000.000,00 dinara odvojeno je za podršku projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i povećanje zaposlenosti.

Related posts

Nedelja ruskog filma u Pančevu od 7. do 11. juna

Mirjana Popović

Vlasinska bez vode zbog havarije

Branislava Grčić

SNS: Prihod od licitacije zemljišta skoro milion evra

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija