25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Pančevo Vesti

Stoilković: I ove godine predavanja za dobijanje dozvole za čamce biće u Pančevu

Turistička organizacija Pančevo nastaviće i ove godine da organizuje predavanja za dobijanje dozvola za upravljanje motornim čamcem. Od 17. februara počeće evidentiranje zainteresovanih, a predavanja će početi od 1. marta.

Polaznici će predavanja slušati u Pančevu, u prostorijama Turističke organizacije. Ukoliko bude veći broj zainteresovanih i stručni ispit će se polagati u našem gradu.

Svi zainteresovani za polaganje stručnog ispita za dobijanje dozvole za upravljanje motornim čamcima mogu se prijaviti u Turističkoj organizaciji Pančevo ili telefonom na broj 013/333-399 radnim danima od 8 do 16 časova.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo kaže da su se na ovaj potez odlučili, jer je poslednjih godina nautički turizam u Pančevu u porastu, a odziv građana za polaganje organizovano jesenas bilo je veliko.

– Zbog velikog interesovanja građana za ovu uslugu, odlučili smo da je i ove godine pružimo zainteresovanima. Predavanja će najverovatnije i ove godine biti utorkom od 18 časova, a polaganje bi trebalo da bude petkom. Sve je više plovila na Tamišu. Sva ta plovila su registrovana. Mnogi od upravljača motornim čamcima, jahtama, gliserima i brodićima nemaju položen stručni ispit za plovidbu. Zato će Turistička organizacija Pančevo omogućiti svim stanovnicima grada Pančeva, ljubiteljima reka Tamiš i Dunav da polažu za čamac u svom gradu, kaže Nikola Stoilković.

Prema novim propisima svi vlasnici jahti i čamaca trebalo bi da imaju položen stručni ispit za upravljanje plovilima do 20 metara i do 100 tona težine, za 12 osoba.

Nakon položenog stručnog ispita izdaje se Uverenje o položenom stručnom ispitu za sticanje zvanja upravljača-rukovaoca čamcem. Na osnovu njega se izdaje dozvola za upravljanje motornim čamcem. Posedovanjem tog Uverenja građani automatski stiču pravo da izvade i međunarodnu dozvolu za upravljanje plovilom za rekreaciju odnosno jahtom ili čamcem koja će im omogućiti da plove i nekim drugim vodama, van Srbije.

Related posts

Ministar Vulin: Objekti “Pošte Srbije” bezbedni i biće još bezbedniji i zaštićeniji

Miroslava Cvejin

Nega kose u toku zime

Jasmina Petkovic

Vulin, Vesić i još 30 poslanika najavili štrajk glađu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija