25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

PROUNS osuđuje zabranu izveštavanja RTK sa izbora na Kosovu i Metohiji

Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) najoštrije osuđuje zabranu izveštavanja Regionalnoj televiziji Kraljevo sadanašnjih izbora na Kosovu i Metohiji.

Kako smo obavešteni, oni su jutros zaustavljeni na administrativnom prelazu Jarinje i nije im dozvoljeno da nastave put ka Kosovu i Metohiji kako bi izveštavali sa današnjih izbora.

PROUNS smatra da je ovo još jedan vid pritiska na Srbe da ne glasaju za svoju budućnost, a što se naših kolega tiče smatramo da im je uskraćeno pravo na slobodu novinarskog rada i informisanja.

Nažalost, navikli smo da se uoči glasanja ili na dan glasanja na Kosovu i Metohiji koriste raznorazni institucionalni i vaninstitucionalni pritisci, te nas živo zanima kako će UMNIK da okarakteriše ovakvo ponašanje na administrativnom prelazu.

S obzirom da su međunarodnim predstavnicima uvek puna usta demokratije i slobode informisanja, PROUNS ih poziva da, ako ništa drugo, bar osude ovakvo ponašanje prema našim kolegama.

Related posts

Preminuo Momčilo Krajišnik

Branislava Grčić

U sredu bez gasa Glogonj, Kačarevo, Jabuka, Crepaja i Skrobara

Jasmina Petkovic

Sećanje na žrtve holokausta

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija