2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Kosnet obišao birački centar u OŠ “Kralj Milutin” u Gračanici

Foto: RTG

Ambasador SAD-a u Prištini Filip Kosnet obišao je birački centar u OŠ “Kralj Milutin” u Gračanici i pozvao građane da slobodno izađu na svoja birališta i iskoriste svoje biračko pravo, bez straha jer su ispoštovane sve preporučene epidemiološke mere. On je tom prilikom preneo tri poruke koje se odnose fer i slobodne izbore.

“Prvo, moram da kažem da je važno da svi glasaju, ne brinite za vremenske prilike i ako ste se zabrinuli zbog korone samo nosite maske i poštujte preventivne mere, ali glasajte izbori su važni za sve građane Kosova. Drugo, SAD ne preferiraju nijednog kandidata ili ishod, neki će vam to sigurno reći ali nisu u pravu. Naša želja je da izbori budu slobodni i fer za sve građane Kosova i kao treće, ako građani imaju informaciju o neregularnostima na izborima, nekim kriminalnim aktivnostima, da neko trpi pritiske u izbornom procesu ili bilo kakve informacije, da odu do tužioca, do izbornih vlasti ili ako ne žele da idu do njih, ako se ne osećaju bezbedno onda da odu do novinara koji će biti u stanju da ispričaju bilo čiju priču ali je važno da građani urade sve što mogu da bi ovi izbori bili slobodni, sigurni i fer. Međunarodni partneri Kosova imaju svoju ulogu, a to je da obezbede da ovo budu fer izbori. Imamo svoje stručnjake koji rade sa policijom i sa tužilaštvom, a ne da samo pasivno posmtramo izbore ono što još možemo je da podržimo sve građane Kosova jer su izbori vaša budućnost, znači izađite i glasajte”, poručio je Kosnet.

Izvor: RTG

Related posts

Čudesna sudbina Ane Lalić – novinarke koja je utekla svakoj odgovornosti!

Mica Milakov

Ministar Vulin: Vučića napadaju jer neće da prizna Kosovo

Jasmina Petkovic

U Južnom Banatu 176 novoobolelih

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija