23. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Pančevo

Blagajnica Pančevca krala novac od oglasa i čitulja i „čuvala” firmine pare ispod dušeka?

Blagajnica “Pančevca” Slavica K. (1959) iz Jabuke pod sumnjom da je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 90.000 evra

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave kriminalističke policije, u saradnji s Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su u sredu, 3. februara, Slavicu K. (1959) iz Jabuke.

Posle pretresa njene kuće određeno joj je zadržavanje od 48 sati na osnovu dotad prikupljenih dokaza, pa je uz krivičnu prijavu i privođenje nadležnom tužilaštvu puštena da se brani sa slobode.

Radi se o blagajnici „Pančevca” i sumnja se da je kao zaposlena u novinama, u periodu od oktobra 2015. do jula 2019. godine, naplaćivala tekstove za čitulje i pomene koje nije evidentirala kao ostvareni promet, ili ih je evidentirala u manjim iznosima od naplaćenih.

Tako je, kako stoji u optužnici, pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 10.200.000 dinara, odnosno oko 90.000 evra, što je i razlog aktiviranja pripadnika pomenutog beogradskog Posebnog odeljenja, koje se bavi slučajevima pronevere iznosa viših od 1,5 miliona dinara.

Slavica K. je, kako su veštačenjem utvrdili nadležni organi MUP-a, ovaj iznos protivpravno za sebe uzela samo u pomenutom periodu i isključivo za čitulje i pomene, dok veštaci trenutno utvrđuju koliko je još novca otuđila prodajom malih oglasa i samih novina. Istraga je proširena i na period pre poslednje privatizacije „Pančevca”, tj. na vreme od 2008. do 2015. godine.
Ona je svojim činjenjem u periodu od oktobra 2015. do jula 2019. godine oštetila navodno i budžet Republike Srbije za porez u visini od oko četiri miliona dinara.

Takođe, postoji osnovana sumnja da je njen suprug Vladimir K. znao za zloupotrebu položaja svoje supruge i da ju je podstrekivao u tome, čemu u prilog govori to da su stranke „Pančevca” čije su čitulje, pomeni i oglasi izlazili u novinama novac za to nosili navodno u njihovu porodičnu kuću u Jabuci, koji je i on lično preuzimao. Javna tajna u tom mestu je da desetak godina unazad bračni par u svojoj kući ima cenovnik usluga „Pančevca”, na osnovu kog je, kako se sumnja, tražio i protivpravno uzimao novac građana.

Related posts

Zbog čega učenici biraju „Belocrkvansku gimnaziju i ekonomsku školu“?

Nikola Toadjer

NESTAŠICA KRVNIH GRUPA A i 0

Mica Milakov

Vlasinska bez vode zbog havarije

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija