15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Si Đinping potvrdio dolazak u Srbiju! Saradnja sa Kinom je izvanredna

Predsednik Srbije je poručio da je najvažnija vest to kako Srbija nabavlja vakcine, jer “život danas znači isključivo vakcina”.

– Jutros je stiglo 50.000 SputnJika, za prvu dozu vakcine, a za drugu ćemo tek dobiri. Obezbedili smo da do kraja februara dobijemo 88.000 Fajzera, (42.000+46.000), a do 20. februara između 125.000 i 150.000 AstraZenece – najvljuje Vučič.

Vučić kaže da će ovo obezbediti 1. ili 2. poziciju Srbiji na teritoriji cele Evrope kada je reč o stopi vakcinacije.

On se zahvalio i predsedniku Putinu, a posebno SIju na ogromnoj podršci. Zahvalio je i prijateljima iz Britanije i Indije sa kojima je dogovarano oko AstraZeneca vakcine i to ne onih koje svakako dobijamo preko Kovaksa.

– Imaćemo milion vakcinisanih i revakcinisanihm dakle, obezbedićemo dva miliona doza do kraja februara. Ovo je velika stvar i čestitam svima – rekao je Vučić.

Ističe da se težak i naporan rad uvek isplate i zahvaljuje građanima koji su verovali u rukovodstvo države.

– Nastavljamo masovnu vakcinaciju i idemo na dalju masovnu revakcinaciju koja garantuje da se, oni koji su primili dozu, neće zaraziti – kaže Vučić.

O SARADNJI SA KINOM

Dodaje da je Si Đinping potvrdio dolazak u Srbiju. Kaže da je saradnja sa Kinom izvanredna i da je ona srpskom narodu donela mnogo sreće i uspeha.

– Kada to govorim, dovoljno je da vidite Železaru, Borski rudnik, to da ne dugujemo, da isplaćujemo plate, da nam je Bor jedan od najvećih izvoznika. Povećali smo izvoz za 50 puta u Kinu od 2010. godine i to govori o našem napretku – kaže Vučić.

Dodaje da je potpisan ugovor sa CRBS kompanijom koja će u 65 opština graditi kanalizacione sisteme.

Foto: tanjug

Related posts

“Železničar” protiv “Budućnosti” igrao nerešeno

Mirjana Popović

Predsednik Vučić: Srećan 8. mart drage dame

Jelena Obradović

Vučić danas na otvaranju Sajma privrede u Mostaru

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija