22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo

“Vučković nagrada” za mlade umetnike Pančeva

U toku je drugi konkurs za “Vučković nagradu” koju dodeljuje pančevački slikar Vuk Vučković. Cilj mu je, kako kaže, da motiviše i podrži mlade umetnike iz Pančeva.

Mladi pančevački slikar Vuk Vučković, po drugi put objavio je konkurs za “Vučković nagradu”.  Nagradni fond iznosi 500 evra, a Vučković kaže da mogu da učestvuju svi koji se bave umetnošću.

Vučković kaže da je tema slobodna, a naročito se podstiču inovativnost, savremenost i lični umetnički izraz. On dodaje da je prošle godine saradnja sa Narodnim muzejem u Pančevu bila odlična, pa će u njemu biti izloženi i radovi ovogodišnjih finalista, što ističu i u ovoj kulturnoj ustanovi.

Konkurs za “Vučković nagradu” otvoren je do 20. februara 2021. godine. Svečano otvaranje izložbe biće najverovatnije 1. marta kada će i dobitniku biti uručena nagrada. Biće štampan i katalog, a izložba će trajati oko mesec dana.

Related posts

“Ljuti” hobi porodice Bađura iz Vojlovice

Jasmina Petkovic

Živkovic deo projekta unutrašnje destabilizacije Srbije?

Mica Milakov

PIJAČNI BAROMETAR NA „ZELENOJ“ PIJACI

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija