26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Holandije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Holandije Hilesa Beshora Pluha i zahvalio mu na dobroj saradnji i doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa.

Predsednik Vučić je posebno značajnom ocenio posetu šefa holandske diplomatije Bloka, koji je bio u Beogradu tokom diplomatskog mandata ambasadora Pluha, izrazivši očekivanje da će u budućnosti biti više kontakata na visokom nivou, jer bi to vodilo boljem međusobnom razumevanju Srbije i Holandije.

Dvojica sagovornika su konstatovali da ekonomske veze dveju zemalja napreduju, kako kroz trgovinsku razmenu, tako i kroz ulaganja holandskih kompanija na srpskom tržištu, saopštila je Služba za sarađu sa medijima predsednika Srbije.

Ambasador Pluh je rekao da su zapaženi rezultati koje Srbija postiže na polju ekonomije, što vodi interesu potencijalnih novih investitora iz Holandije.

Predsednik Vučić je zahvalio Holandiji na podršci evropskom putu Srbije i istakao da je naša zemlja posvećena društvenim i ekonomskim reformama.

Ambasador Pluh je pozdravio napore koje Srbija preduzima radi reformi u oblasti vladavine prava, naglasivši u isto vreme da je neophodno da evropski standardi budu primenjeni u svim oblastima života.

On je čestitao na načinu na koji Srbija vodi borbu protiv KOVID-19.

Predsednik Vučić je poželeo ambasadoru Pluhu mnogo uspeha na budućoj dužnosti.

Related posts

Konkurs za izlaganje u galerijskim prostorima Kulturnog centra

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić obilazi radove na izgradnji pruge Beograd-Budimpešta

Zorana Stekovic

Seoska domaćinstva za dve izbegličke porodice

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija