27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Održana tribina o bezbednosti u saobraćaju

Bezbednost u saobraćaju je odgovornost svakog od nas pojedinačno i za njeno povećanje pored represivnih mera, od važnosti su i preventivne kampanje na kojim će se ukazati na značaj poštovanja saobraćajnih propisa, čime štitimo i sebe i druge, istaknuto je danas na Tribini o bezbednosti u saobraćaju, koja je održana u Policijskoj upravi za grad Beograd.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao tribini koju je organizovala predsednica Udruženja „Budimo bezbedni“ novinarka Dea Đurđević, istakao je da je Dea inspiracija za sve ljude da problem sa kojim se suočavaju prevaziđu i pobede ga.

„Dea nije izuzetna po tome što je doživela ovu strašnu nesreću, kao što nije izuzetna čak ni po tome što je preživela, već je izuzetna po načinu na koji je preživela. Ona nikada, ni jednog trenutka nije dozvolila da izgubi vedrinu, osmeh, da izgubi poverenje u sebe“, rekao je ministar.

Novinarka Dea Đurđević, dve godine nakon saobraćajne nezgode u kojoj je povređena, istakla je da su ovakve tribine način da se ljudima skrene pažnja na ponašanje u saobraćaju i poštovanje saobraćajnih propisa, jer je mnogo bolje da izgube „jedan sekund u životu, nego život u sekundi“.

Ona je navela da je učešće pripadnika saobraćajne policije na ovakvim tribinama izuzetno značajno, jer zajedničkim radom na prevenciji možemo da pobedimo sve.

Govoreći o saobraćajnoj nezgodi i zdravstvenim problemima sa kojima se nakon nje suočila, Đurđevićeva je istakla da svaki pojedinac može da pobedi sve tako što veruje u sebe, veruje da će uspeti, ima pozitivan stav i stalno se bori.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov ukazao je da su u saobraćajnim nezgodama u Beogradu prošle godine stradale 92 osobe, od čega su 40 odsto bili pešaci.

Prema njegovim rečima, 67 odsto poginulih u saobraćajnim nezgodama strada u opštini na kojoj živi.

Načelnik je istakao da pored represivnih mera koje primenjuje saobraćajna policija, na prevenciji saobraćajnih nezgoda mora raditi i društvo kao celina, a ovakve tribine su upravo način da se taj cilj postigne.

Related posts

Završeni 20. Radio dani

Jasmina Petkovic

Pastor: Novi datum pokrajinskih izbora 21. jun

Nikoleta Dragaš

Još 62 osobe zaražene korona virusom, jedna preminula

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija