15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Mehanizacija za bolju praktičnu nastavu u Poljoprivrednoj školi

Poljoprivredna škola „Josif Pančić“ zahvaljujući Projektru Evropske unije i Ministarstva prosvete dobila je poljoprivrednu mehanizaciju, koja će moći da se koristi u praktičnoj nastavi ali i na njivama ove škole. Mehanizacija je zasada još uvek u hangaru škole, počeće da se upotrebljava sa prvim lepim vremenom.

Projekat  Evropke unije i Ministarstva prosvete traje već 10 godina i za to vreme, pančevačka Poljoprivredna škola je dobila 2011. godine računare i računarsku opremu, 2016/ 17, poljoprivrednu mehanizaciju, a sada su stigle 4 veoma vredne mašine, kaže Goran Bimbašić, direktor škole.

Mehanizacija koja je sada stigla namenjena je za praktičnu nastavu učenicima svih smerova u Poljoprivrednoj školi, ističe Bimbašić. Zahvaljujći i ovim mašinama, praktična nastava će biti sadržajnija i kvalitetnija.

U Poljoprivrednoj školi planiraju da uskoro konkurišu za novi Projekat pokrajnskog Sekretarijata za poljoprivredu, zahvaljujući kome će dobiti, nadaju se, već u junu novu opremu.

Related posts

Predsednik Vučić uoči otvaranja puta: Srbija se gradi na svakom koraku

Zorana Stekovic

Havarije na vodovodnoj mreži. Deo Tesle i Starčeva bez vode

Mica Milakov

Pored 96 pravnika na spisku NSZ, svi se otimaju samo za Stankinu ćerku

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija