7. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat

Najopasnije je opuštanje i nepoštovanje propisanih mera

U Opštoj bolnici na kovid odeljenju poslednjih dana manji je broj prijema pacijenta od onih koji se otpuštaju na kućno lečenje. Premda bi kraj mogao da se nazire, sada je najopasnije opuštanje i nepoštovanje propisanih mera ističe načelnik pulmološkog odeljenja u pančevačkoj bolnici doktor Dejan Turenjanin. 

Broj pacijenta koji su na kovid odeljenju opšte bolnice je manji nego prethodnih meseci, međutim opuštanja nema virus još cirkuliše. Iako je veći broj otpusta pacijenta nego prijema u kovid bolnici kaže doktor Dejan Turenjanin koji je svakodnevno sa svojim kolegama u crvenoj zoni.

Nije retkost da pacijenti koji su preležali koronu i bili u bolnici posle nekolko meseci ponovo završe u crvenoj zoni.

-To ljudi treba da znaju da to nisu česti slučajevi, imunitet je različit. Nažalost neki pacijenti koji su imali kovid i dobili drugi put nisu preživeli. Masa onih koj su leti preležali i dobili opet imali su lakšu kliničku sliku .Sve je različito antitela štite uglavnom nekolko meseci ali znate da se pojavio i novi soj kovida. Ne bi bilo zgodno da neko ko je već prelezao dobije novi soj. Treba da se pridržavamo mera. Jedna maska je dovoljna mera da se čovek oseća bezbedno.

Pored mera doktor Turenjanin ističe da je vakcinacija važna i da će nam ona omogućiti da savladamo kovid 19 i vratimo se svojim normalnim životima.

Related posts

KO VODI TUŽILAŠTVO U PANČEVU? STANKA ILI NEBOJŠA?

Mica Milakov

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen u Pančevu

Ivana Bogdanovski

Velika akcija sadnje u MZ Vojlovica

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija