24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Petković: Srbija nastavlja da se zalaže za politiku stabilnosti i kompromisa

Foto: Tanjug

Postoje projekti koji su osuđeni na propast i pre nego što njihova realizacija i formalno započne. Takav je i san Ramuša Haradinaja da se Beograd natera da prizna takozvano Kosovo, kao i stara snoviđenja o stvaranju projekta “Velike Albanije”.

Pre svega nekoliko dana, Haradinaj je uslovljavao NATO i EU da će praviti “Veliku Albaniju” ako ne dobiju punopravno članstvo za tri godine, sada kaže da će se ujediniti ako Aleksandar Vučić ne prizna takozvano Kosovo… Šta je sledeće? Hoće li Haradinaj pretiti ujedinjenjem s Albanijom ako im partneri u EU i SAD ne obezbede vakcinu protiv Kovida?

Izgleda da u svoje pretnje ni sam Haradinaj više ne veruje i da se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Svestan je on veoma dobro da je pritisak na predsednika Srbije Aleksandara Vučića uzaludan kada je reč o nečijim željama za priznanjem tzv. Kosova.

Stoga najnovije pretnje i uslovljavanja da Srbija prizna lažnu državu imaju za cilj da Haradinaju obezbede eventualno još neki dodatni glas ekstremnog biračkog tela na izborima i zamaskiraju nedostatak realne politike.

Jasno je da je predsednik Vučić trn u oku mnogima zbog odbrane srpskih interesa i ekonomskih rezultata, priznanja u oblasti zdravstva, pa bi preko njegovog imena da se politički reafirmišu i podignu sebi rejting.

Srbija, kao ozbiljna i međunarodno priznata država, nastaviće da se zalaže za politiku dijaloga i kompromisa, ali neće dozvoliti da neko sa njom razgovara jezikom ucena i pretnji, kao poslednjem pribežištu neostvarivog ekstremizma.

Related posts

Kako promene vremena utiču na naš organizam

Nikoleta Dragaš

Analitičari: “Obradović nedostatak političkog programa pokušava da nadoknadi stalnim podizanjem tenzija”

Jelena Obradović

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Bombardovanje Srbije 1941. i 1999. je zločin

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija