6. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Brnabić: Zadovoljna sam radom Vlade, ali može brže i bolje

Danas mnoge zemlje, veće I bogatije uče od Srbije kako organizovati efikasnu imunizaciju od korona virusa, istakla je danas, predstavljajući rezultate 100 dana Vlade premijerka Ana Brnabić.

Ona je, na početku svog izlaganja, naglasila da je prošla neverovatno teška 2020.godina i da se nada se, da će 2021.godina biti potpuno drugačija.

U oblasti borbe protiv koronavirusa otvorene su dve nove bolnice, a jedna smo od dve ii tri zemlje na svetu koja je uspela da u vreme krize, za 4 meseca, izgradi čak dve bolnice, kaže premijerka.

– Te bolnice su nam stigle kada su nam bile najpotrebnije i zahvaljujući njima spaseno je stotine života – kaže Brnabić.

Ističe da smo započeli masovnu imunizaciju. Velika Britanija je bila prva, a Srbija druga u Evropi kojoj su stigle vakcine protiv korona virusa, a Srbija je započela vakcinaciju tri dana pre EU. Vakcinisali smo više od pola miliona ljudi, a revakcinisali više od 20.000.

Foto: tanjug

Related posts

Pavlov i Bojanić : ATP od ponedeljka normalno!!!

Mica Milakov

Pacijenti ambulante “Novi svet” privremeno u stanici “Centar 2”

Jasmina Petkovic

Akcija preventivnih pregleda u Pančevu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija