19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Nezabeleženi rezultati Srbije, o 100 dana vlade u subotu

Premijerka Ana Brnabić izjavila je, posle sednice vlade kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije, da naša zemlja beleži, u bližoj i daljoj istoriji,nezabeležene rezultate – najbolja je u Evropi u ekonomiji, a druga po rezultatima vakcinacije.

Brnabić je rekla da će izveštaj o 100 dana rada, koje vlada obeležava, podneti građanima u subotu.

„Na početku mandata vlade sam rekla da ćemo se, zbog izuzetno teških vremena u kojima živimo i mnogo problema sa kojima se suočava ceo svet, truditi da radimo jos bliže sa predsednikom Srbije i da ćemo ga jednom u tri meseca zvati da na sednicama vlade razgovaramo o aktuelnim temama važnim za građane i važnim izazovima“, rekla je Brnabić.

Prenela je da se na sednici razgovaralo o dijalogu Beograda i Prištine.

„Zamolili smo predsednika da nam izvesti o svemu što se dešavalo po pitanju daljeg nastavka dijaloga sa Prištinom i šta očekuje, kako vlada može da pomogne i podrži sve što on radi, jer nosi taj teret“, rekla je Brnabić.

Takođe, dodala je da ih je Vučić izvestio o poseti Francuskoj i razgovorima koje je viodio sa Emanuelom Makronom.

„Razgovarali smo o svim spoljnpolitičkim izazovima koji nas očekuju, kao i o važnoj temi, koja je jedan od prioriteta, a to je broba protiv kriminama i svim akcijama tokom noći“, rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da je pažnja posvećena poziciji Srbije, koja je u svakom smsilu, kaže, neverovatna.

„Srbija beleži, u našoj bližoj i daljoj istoriji, nezabeležene rezultate. Najbolji smo u Evropi po ekonomiji, a danas smo drugi, a po nekim indikatorima i prvi po vakcinaciji i razgovarali smo kako da zadržimo tu poziciju i dalje da napredujemo“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da se ove godine očekuje rast BDP-a od plus 6 odsto, ali za to, kaže, mora da se radi „noć i dan“.

Brnabić je zahvalila predsedniku Vučiću na bezrezervnoj podršci vladi i svim njenim članovima.

„I što stalno ukazuje na stvari koje možemo da radumo bolje, brže, efikasnije, i to je u ovom trenutku i najveća snaga Srbije – ovakav rad vlade i predsednika u interesu građana“, rekla je Brnabić.

Izvor: Studio B

Foto: Studio B

Related posts

Više od 1.600 zaraženih u Srbiji

Bojana Kecic

IZBORNA KOMISIJA GRADA ŠAPCA

Branislava Grčić

Ministar Vulin zahvalio Kipru na snažnoj, odlučnoj i ispravnoj politici po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija