15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Nezabeleženi rezultati Srbije, o 100 dana vlade u subotu

Premijerka Ana Brnabić izjavila je, posle sednice vlade kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije, da naša zemlja beleži, u bližoj i daljoj istoriji,nezabeležene rezultate – najbolja je u Evropi u ekonomiji, a druga po rezultatima vakcinacije.

Brnabić je rekla da će izveštaj o 100 dana rada, koje vlada obeležava, podneti građanima u subotu.

„Na početku mandata vlade sam rekla da ćemo se, zbog izuzetno teških vremena u kojima živimo i mnogo problema sa kojima se suočava ceo svet, truditi da radimo jos bliže sa predsednikom Srbije i da ćemo ga jednom u tri meseca zvati da na sednicama vlade razgovaramo o aktuelnim temama važnim za građane i važnim izazovima“, rekla je Brnabić.

Prenela je da se na sednici razgovaralo o dijalogu Beograda i Prištine.

„Zamolili smo predsednika da nam izvesti o svemu što se dešavalo po pitanju daljeg nastavka dijaloga sa Prištinom i šta očekuje, kako vlada može da pomogne i podrži sve što on radi, jer nosi taj teret“, rekla je Brnabić.

Takođe, dodala je da ih je Vučić izvestio o poseti Francuskoj i razgovorima koje je viodio sa Emanuelom Makronom.

„Razgovarali smo o svim spoljnpolitičkim izazovima koji nas očekuju, kao i o važnoj temi, koja je jedan od prioriteta, a to je broba protiv kriminama i svim akcijama tokom noći“, rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da je pažnja posvećena poziciji Srbije, koja je u svakom smsilu, kaže, neverovatna.

„Srbija beleži, u našoj bližoj i daljoj istoriji, nezabeležene rezultate. Najbolji smo u Evropi po ekonomiji, a danas smo drugi, a po nekim indikatorima i prvi po vakcinaciji i razgovarali smo kako da zadržimo tu poziciju i dalje da napredujemo“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da se ove godine očekuje rast BDP-a od plus 6 odsto, ali za to, kaže, mora da se radi „noć i dan“.

Brnabić je zahvalila predsedniku Vučiću na bezrezervnoj podršci vladi i svim njenim članovima.

„I što stalno ukazuje na stvari koje možemo da radumo bolje, brže, efikasnije, i to je u ovom trenutku i najveća snaga Srbije – ovakav rad vlade i predsednika u interesu građana“, rekla je Brnabić.

Izvor: Studio B

Foto: Studio B

Related posts

Vučić poželeo da se vreme ljubavi useli u naša srca

Mica Milakov

Stefanović: Srbija ne učestvuje u trci za naoružanjem

Zorana Stekovic

Andrei Arsović srebro iz trostava na turniru u El Ainu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija