19. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Srbija Vesti

NBS: Dina karticom moguće plaćanje na rate bez kamate

Narodna banka Srbije podseća građane da je nacionalnom Dina karticom omogućeno plaćanje na rate bez kamate, pri čemu korisnici debitne Dina kartice imaju na raspolaganju istu funkcionalnost kao i prilikom plaćanja čekovima.

Plaćanje Dina karticama na rate je savremena, elektronska zamena za ček, objavila je centralna banka na svom sajtu.

Korisnici debitne Dina kartice imaju na raspolaganju istu funkcionalnost kao i prilikom plaćanja čekovima, ali daleko praktičnije, jednostavnije i savremenije, što su prepoznali i banke i trgovci, objašnjavaju u NBS.

Zbog toga i imaju veliki interes da takvu funkcionalnost pruže korisnicima.

“Dakle, plaćanje na rate Dina karticom ima sve prednosti plaćanja čekovima, ali je znatno brže i jednostavnije – nema čekanja na kasi i vremenski zahtevnog ispisivanja čekova, kao ni ograničenja potrošnje po čeku, a broj rata korisnik sam određuje pri kupovini”, navodi NBS.

Plaćanje na rate bez kamate Dina karticom kod trgovaca koji, u skladu sa svojom poslovnom politikom, nude tu opciju, svojim korisnicima u ovom trenutku pružaju Banka Poštanska štedionica i Komercijalna banka, s tim da se broj trgovaca i banaka koji žele da omoguće ovu uslugu stalno povećava.

Korisnici debitnih Dina kartica Banke Poštanska štedionica mogu plaćati odloženo do šest rata bez naknada i kamate na više od 3.000 prodajnih mesta širom Srbije.

Više informacija i spisak svih trgovaca koji nude opciju plaćanja na rate debitnom karticom DinaCard – PostCard Banke Poštanska štedionica nalaze se na: http://www.posted.co.rs/kupovina-na-rate/.

Najveći trgovci koji su prepoznali prednosti ove usluge su: Aksa, Aman, Beoguma, DIS, Vitorog promet, Ðak, Emmezeta, Gigatron, Gomex, Ikea, Matis, Merkator-Roda-Idea, N Sport, Numanović, Office Shoes, Tehnomanija, Tehnomedia centar, Tref sport, Triple Jump, Univers co i drugi.

Sličnu pogodnost imaju i korisnici usluga Komercijalne banke. Ova banka svojim korisnicima debitne kartice DinaCard klasik/Start nudi mogućnost beskamatnog plaćanja na više jednakih mesečnih rata.

Više informacija o programu odloženog plaćanja debitnom Dina karticom Komercijalne banke, kao i spisak trgovaca kod kojih je moguće ostvariti ovu pogodnost, može se naći na: https://www.kombank.com/sr/stanovnistvo/platne-kartice/debitne/placanje-na-rate-bez-kamate-debitne-kartice.

Related posts

Predsednik Vučić u intervjuu za Evronjuz: Samo smo hteli i danas želimo da sačuvamo živote ljudi u Srbiji

Vanja Vićentić

Sve češće gušenje dece zbog gutanja plastičnih delova

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Nastavak dijaloga moguć već u julu; Lajčak: Rešiti sva pitanja jednom za svagda

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija