23. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Pančevo Vesti

Početak pozorišne sezone u Kulturnom centru Pančeva

Nakon duge pauze zbog pandemije, u Kulturnom centru Pančeva od februara ponovo kreće pozorišni program, izvođenjem predstave „Kišne kapi na vrelom kamenju” reditelja Juga Radivojevića i dramaturškinje Tijane Grumić, po delu čuvenog filmskog i pozorišnog reditelja Rajnera Vernera Fasbindera. Predstava će biti na repertoaru KCP-a 26. februara u 19.30, svega nekoliko dana nakon premijere 20. februara. Prema rečima Radivojevića, Fasbinder je „ostao upamćen kao autor koji je znao da u svojim radovima prepozna i anticipira probleme koji se često karakterišu kao tabu teme”, među kojima su  ksenofobija, seksualne slobode, bigoterija, malograđanština, homoseksualnost.

U februarskom repertoaru nalazi se i pozorišni program za decu, sa predstavama „Ceca pereca i poslastičar Peca“ Pozorišta Jelenica iz Beograda (6. februar, 12h), „Patrolne šape” Mašinog pozorišta iz Beograda (13. februar, 12h), „Zaleđeno kraljevstvo 2” Allegreto teatra iz Vršca (20. februar, 12h) i „Mačak u čizmama” Dečje pozorišne scene „Pođi tuda” Kulturnog centra Pančeva (27. februar, 12h).

U galerijskom programu, tokom ovog meseca će u fokusu biti izložba „Sećanje” Slobodanke Šobote, na kojoj će biti predstavljeni reprezentativni radovi iz privatne kolekcije, Ateljea 61, Galerije Terra i Narodnog muzeja Pančeva. Tekstove i selekciju je priredio likovni kritičar Sava Stepanov, a otvaranje je zakazano za 10. februar u Galeriji Milorada Bate Mihailovića. Istog dana u Foajeu Kulturnog centra Pančeva, biće otvorena izložba slika „Sećam se tebe” autorke Nataše Janković. U Galeriji savremene umetnosti, 17. februara će biti otvorena i izložba „Vreme maski – koja je tvoja?” Likovnog salona 30×30 Kulturnog centra Zrenjanina.

Muzički program u februaru započeće solističkim koncertom gitariste Aleksandra Antića, 10. februara u 19 časova. Koncertni program „Barokni vitraž”, u izvedbi Mine Kovač Marković (sopran) i Dušana Markovića (klavir), na repertoaru je 17. februara u 19h. Nastup pijanistkinje Maje Rajković s programom „Žensko muzičko stvaralaštvo kroz vekove (17 – 21. vek)” zakazan je za 23. februar u isto vreme. Svi koncerti održavaju se u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, a ulaz je slobodan.

Februarski filmski program otvoriće animirani film za decu „Bezrepi Pele” koji će na repertoaru biti od 5. do 7. februara u 17h u Dvorani KCP-a.  U istom periodu, ali od 19h, na programu je film „Noćna smena”. Od 11. do 14. februara u 19h biće prikazivano ostvarenje „Šarlatan”, a od 18. do 21. februara u isto vreme film „DNK”. Animirani film „Duša” zatvara februarski filmski repertoar projekcijama od 27. februara do 1. marta, u 17 i 19 časova. 

Foto: KCPA

Related posts

Servisne informacije za utorak 29. oktobar

Zorana Stekovic

Dr Tiodorović: Situacija je ozbiljna

Nikola Toadjer

Osuda poziva na državni udar

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija