6. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Đerlek: Interesovanje za vakcinaciju i više nego očekivano

Interesovanje za vakcinaciju je preko svih očekivanja, kaže državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek i dodaje da se do sada prijavilo više od 850.000 ljudi.

Ðerlek je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, rekao da se nastavlja vakcinacija na više od 410 punktova širom Srbije.

„Počinje i revakcinacija i uvek razmišljamo korak napred. Pored punktova koje ćemo otvoriti van zdravstvenih ustanova, otvorićemo punktove i u zdravstvenim ustanovama – to su i klinički centri, kliničko-bolnički centri, zdravstveni centri, opšte bolnice. Želimo da pojačamo kapacitet i radimo na poboljšanju organizacije sprovođenja imunizacije“, rekao je Ðerlek.

Istakao je da je cilj da se vakciniše što veći broj ljudi u što kraćem vremenskom periodu.

Ðerlek očekuje da će vrlo brzo biti više od milion prijavljenih za vakcinaciju i dodao da će možda do srede biti više od pola miliona vakcinisanih.

Istakao je da je najvažnije da je država obezbedila vakcine, da se danas očekuje nova isporuka „Fajzerovih“ vakcina, kao i da ima dovoljno ruske „Sputnjik V“ i kineske vakcine.

Foto: Tanjug

Related posts

Grad Pančevo sprema još jednu poslovnu zonu za investicije

Vanja Vićentić

Uhvaćen dok je palio žetvene ostatke!

Mica Milakov

Još 89 novozaraženih, borbu izgubio je 1 pacijent.

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija