23. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Ministar Vulin: Visok stepen saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i Programa za razvoj UN

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa stalnom predstavnicom Programa za razvoj Organizacije Ujedinjenih nacija (UNDP) u Republici Srbiji, Fransin Pikap.

Ministar Vulin i Pikap su se saglasili da je ostvaren visok stepen saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova i UNDP u oblastima kontrole lakog i malokalibarskog naoružanja, nasilja u porodici i vanrednih situacija.

Na sastanku je istaknuto da je Republika Srbija lider u regionu po broju uništenog viška oružja i municije malog kalibra, ali i u sprovođenju Mape puta za održivo rešenje za suzbijanje nedozvoljenog posedovanja, zloupotrebe i trgovine malokalibarskim i lakim oružjem i pripadajućom municijom na Zapadnom Balkanu do 2024. godine.

Dogovoren je nastavak projekta rodne ravnopravnosti i zaštite od nasilja nad ženama i devojčicama, koji u Republici Srbiji sprovodi UNDP. Istaknuto je da je Republika Srbija prva u regionu koja je takav projekat počela da sprovodi kao i da predstavlja primer drugima u okruženju.

Ministar Vulin i Pikap su dogovorili nastavak zajedničkih aktivnosti u svim oblastima koje imaju za cilj unapređenje rada Ministarstva unutrašnjih poslova.

Related posts

Volja Zelenovića pre zdravlja naroda! Sramno koristi epidemiološku situaciju da bi još koji dan ostao na “političkoj stolici”

Nikola Toadjer

Prvomajski predah: Od kanjona reke Nere do šopinga u Segedinu

Nikoleta Dragaš

Poziv Vučiću da učestvuje na Nedelji održivosti u Abu Dabiju

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija