3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Delegacija Srbije na sastanku sa francuskim ministrom

Ministar finansija Siniša Mali naveo je danas da je Francuska važan partner našoj zemlji, a pogotovo uzimajući u obzir da će francuske kompanije Alstom i Ežis raditi na projektu izgradnje metroa u Beogradu.

Mali je to napisao na svom Instagram profilu, uz fotografiju sa sastanka u Parizu sa francuskim ministrom za spoljnu trgovinu Frankom Riesterom, a sastanku prisustvuje i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Mali je podsetio da je ministar Riester bio gost u Beogradu u novembru 2020. godine, kada su zajedno potpisali Sporazum o sprovođenju prioritetnih projekata u Srbiji.

Ministar finansija je naveo da je na sastanku razgovarano i o ekonomskoj situaciji izazvanom virusom Kovid-19, ali i o tome kako je Srbija uspela da se uspešno izbori sa svim izazovima i da bude broj jedan po broju vakcinisanih građana u Evropi.

Mali je naveo da će osim tog sastanka, danas u Parizu imati sastanak i sa predstavnicima kompanija Alstom i Ežis, koje će raditi na projektu izgradnje metroa u Beogradu.

Related posts

Pripremite svoj automobil za odmor

Ivana Bogdanovski

VUČIĆ: Most će biti gotov do Svetog Nikole!

Zorana Stekovic

Color Press grupa i RTV Pančevo potpisali sporazum o saradnji

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija