17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Nekategorizovano Politika Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o svim aktuelnim temama, razgovoru sa Makronom, vakcinama i provokacijama na KiM!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uživo iz Pariza za TV Pink priča o svim aktuelnim temama.

Na samom početku razgvora Vučić je rekao šta je to važno što se tiče sutrašnjeg sastanka sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Ovo mi je 11 susret s predsednikom Makronom. Reč je, ne samo o jednom od najvažnijih svetskih lidera, već i o prijatelju Srbije. Sutra je ključna tema, pod jedan Kosovo i Metohijapod dva evropska integracija Srbije, pod tri naši bilateralni politički odnosi i u tom okviru naši ekonomski odnosi. Što se Kosova i Metohije tiče, Francuska je presedavajuća u prvoj polovini 2022. godine, oni žele do tada da se postignu određeni rezultati. To nije lako, ali biću iskren i govoriću o toj temi sa predsednikom Francuske. Što se tiče evropskih integracija, za to je potrebno da mi uradimo mnogo važnih stvari. Treća važna oblast, mi smo 2019. godine prvi put dostigli 1,2 milijarde trgovinske razmene sa Francuskom  – priča Vučić.

Ono što više nije priča, već stvarnost koja će se dogoditi, je izgradnja metroa u Beogradu. Time će Beograd dobiti dodatnu prednost ili se izjednačiti sa važnim evropskim centrima! Pokušaćemo to da završimo do kraja 2027. ili 2028. godine. Sutra ćemo pričati detaljnije i više o tome. Finansiranje je sređeno. Trebalo bi da beograđani izaberu vagone – dodao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatim je pričao i o vakcinama, nakon što se pre nekoliko dana oglasio u trenerci i građanima Srbije saopštio da stiže još milion vakcina protiv koronavirusa.

Izvinjavam se ljudima što sam bio onako odeven, nisam mislio da će to ići na televiziji, ali svi su to pustili. Bio sam mnogo radostan. Mi ćemo imati ugovore za 11 miliona vakcina. Koliko zemalja ima ugovore, pa nema nijednu vakcinu, a mi već vakcinišemo ljude u Srbiji. Svakoga dana bi spašavate živote. Svaka vakcina je važnija od raketa – rekao je Vučić.

Bio sam slobodan da podelim radost sa svojim narodom. Ta moja radost je iskrena – izjavio je Vučić .

Prvi smo po stopi rasta u Evropi, drugi po broju vakcinisanih! U vrhu smo Evrope, ali moramo da ubrzamo rast! Moramo da vakcinišemo ljude da bi se vratili radu! Moramo da radimo, cela Evropa i ceo svet je u problemu. Svi moraju da se angažuju da radimo i vikednom, a ne da mi dolaze sa zahtevima. Moramo da radimo ako hoćemo da idemo napred – izjavio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pričao je i o dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Tamo je sada histerija oko izbora! Hvala Srbima na uzdržanoj reakciji, koja je bila verbalna, a ne fizička! Mi moramo da čuvamo mir i stabilnost, ne zato što su oni jači, nego što to nama odgovara! – rekao je Vučić.

U nastavku uživog uključenja iz Pariza za TV Pink, predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je i spomenik Stefanu Nemanji.

Ono što mi neće oprostiti mnogi je činjenica što je Beograd postao srpski grad i srpska prestonica, a ja sam na to ponosan, kao što ću da se ponosim i svim onim što ćemo da uradimo, ali ništa nećemo uraditi ako ne budemo ubrzali rad. Nema više slobodnih vikenda, nema više spavanja, ako hoćete da spavate, idite po opozicionim medijima. Mene izbori ne zanimaju, mene zanima napredak Srbije. Ili ste tu ili ste ušli u taj voz koji donosi promene našoj zemlji, ili izađite iz tog voza i čekajte Godoa. Izborićemo se i za vakcine, ali moramo da radimo i radimo i ako nisu razumeli moju poruku, verujem da će razumeti to u narednim danima – govori je Vučić za Pink!

Izvor: TV Pink

Related posts

Vučić: Samo čekam i slušam šta pričaju o Dečanima

Mirjana Popović

Teška saobraćajna nesreća, dvoje mrtvih

Mica Milakov

Zvezda ubedljiva protiv Metalca – pao svetski i domaći rekord

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija