27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Sport Vesti

Kik boks savez Srbije i dalje bez predsednika

Vanredna izborna skupština Kik boks saveza Srbije održana je danas u Kovilovu, ali na njoj nije izabran novi predsednik.

Posle izmene Dnevnog reda, gde se odlučilo da se ne pristupi glasanju za izbor novog predsednika, članovi Skupštine su prvo glasanjem zvanično razrešili funkcije prethodnog predsednika Srđana Bugarčića, čime je proceduralno Skupština zvanično potvrdila da je predsednik Bugarčić razrešen. Na prethodnoj redovnoj Skupštini KBSS postupak razrešenja predsednika nije sproveden do kraja i o tome nije doneta odgovarajuća Odluka, što je uslov za promenu (odjavu) zastupnika u Agenciji za privredne registre. Nakon sugestije delegata, usvojena je izmena Dnevnog reda i pravno je omogućeno da Skupština na ovoj sednici donese gorenavedenu odluku. Time su se stekli uslovi da se sprovede nova procedura izbora predsednika Kik boks saveza Srbije u skladu sa Zakonom i Statutom KBSS.

Na novog šefa srpski kik bokseri će čekati još neko vreme. Izbori će biti sprovedeni na narednoj vanrednoj sednici Skupštine u februaru.

Mora se istaći, kao što je naglasio jedan od delegata na Skupštini, da je na ovoj Skupštini pobedio kik boks. Za razliku od izjava koje su mogle da se čuju prethodnih dana iz medija i da se pročitaju na društvenim mrežama a koje su obilovale neprimerenim optužbama i uvredama, na Skupštini je zadržano dostojanstvo i prijateljska atmosfera među učesnicima.

I jedna i druga “struja” su se dogovorile da tako bude i na narednoj Skupštini jer je to u interesu sporta.

Related posts

RDIF i Torlak postigli dogovor o proizvodnji Sputnjika V

Mirjana Popović

Poginuo biciklista u Banatskom Novom Selu

Mica Milakov

Upoznajemo vas sa vojvođanskim separatistima: Ko je Duško Medić?

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija