30. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vulin: Ulažemo u obuke da sprečimo trgovinu narkoticima

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas na Goču da nema većeg zla od trgovine narkoticima i da je svaki narko-diler potencijalni ubica naše dece zbog čega će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da ulaže u obuke i opremanje pripadnika policije za otkrivanje laboratorija za proizvodnju droga, kako bi se još efikasnije borili protiv ovog zla.

Ministar Vulin koji je u Nastavnom centru „Mitrovo polje“ prisustvovao prikazu obuke, koju sprovode instruktori MUP-a za otkrivanje i deaktiviranje ilegalnih laboratorija, istakao je da je svako ko je našem detetu prodao i gram droge svesno ugrozio njegovo zdravlje, život i budućnost.

„Narko-dilerima treba suditi kao ubicama, ali sudili im tako ili ne, na nama je da učinimo sve što možemo da droga koja se proizvodi na teritoriji naše zemlje, kao i ona koja se uveze, nikada ne stigne do naših ulica“, istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, značaj Centra i obuke koja se u njemu sprovodi ogleda se u sticanju znanja i veština koje će omogućiti da policija na samom izvoru otkrije narkotike, pronađe proizvođača i udari narko-dilere, tamo gde ih najviše boli, u proizvodnju droga, jer kada sasečete proizvodnju oni više neće biti u stanju da truju i ubijaju našu decu.

Zato će, kako je naveo, Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da se znanje i oprema kojima Centar raspolaže distribuira ka čitavom Ministarstvu, kako bi policija bila još spremnija i sigurnija u borbi protiv ovog strašnog zla.

Ministar je objasnio da droga u našu zemlju dolazi iz drugih zemalja, ali da se veća količina droge koja se proda na našem prostoru proizvodi na teritoriji Republike Srbije, u odgovarajućim laboratorijama, zbog čega policija mora da bude obučena i spremna da ih otkrije i deaktivira.

Rukovodilac obuke za borbu protiv droga Saša Gajić istakao je da je obuka koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova kvalifikovana u Evropi i svetu kao jedna od najboljih i da profiliše MUP kao strateškog partnera u ovoj oblasti svetskim  policijama.

Prema njegovim rečima, obuka se sprovodi u skladu sa najsavremenijim metodama i tehnologijama i podrazumeva obuku za otkrivanje i deaktiviranje laboratorija za proizvodnju narkotika, kao i hapšenje osumnjičenih.

Imajući u vidu širi društveni značaj borbe protiv narkotika, kao i opasnost po okolinu koju mogu da izazovu laboratorije za proizvodnju narkotika, znanje i stručnost policijskih službenika u njihovoj deaktivaciji, kako je naveo, izuzetno su značajni za podizanje nivoa bezbednosti. Instruktorski tim prikazao je vežbu otkrivanja i deaktiviranja ilegalne laboratorije za proizvodnju narkotika, kao i vežbu blokada mesta krivičnog dela i hapšenja naoružane kriminalne grupe, a ministar Vulin sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao je i prostorije u kojima se obuka izvodi.

Related posts

SNS Šabac: Zelenović treba da prihvati poraz

Mica Milakov

Patrijarh Porfirije se pismom oprostio od vladike Atanasija

Katarina Popović

Obeležen “Spasovdan” uz maturski ples-kadril

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija