25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Pančevo

Udruženje “Romaška” sprovelo akciju podele paketića najmlađima

Na dan velikog slovenskog prosvetitelja i zaštitnika, Svetog Save, Federacija Mototurizma Rusije podelila je Božićne i novogodišnje paketiće deci ruskih sunarodnika i omladini Srbije. Udruženje “Romaška” je sprovela ovu akciju u Pančevu, ali su pokloni stigli  do drugih delova Srbije i bivših jugoslovenskih republika.

Deca u Pančevu sa ushićenjem su dočekala paketiće koja su stigla iz Rusije. Oni su u redovima jedva čekala da ih preuzmu. Neki mališani su  čak i zapevali.

Federacija Mototurizma Rusija u saradnji sa Noćnim vukovima iz Rusije i  Udruženjem “Romaška” iz Pančeva  obezbedila je deci slatkiše, suvenire i poklone. Pančevo nije jedini  grad u Srbiji gde će biti podeljeni paketi.

Akcija je podržana od ambasade Ruske Federacije, Ruskog doma i Fonda jedinstva Ruskog naroda. Osmišljena je kako bi približila ruski i srpski narod.

Iz Moskve Deda Mraz i Sneguljica doneli su deci poklone kao i  posebne čestitke u  ime svih stanovnika ruske prestonice. Oni su  poželeli  svoj deci mnogo mira, radosti i Božje pomoći u Novoj Godini. Iako ove godine pandemija korona virusa predstavlja veliku prepreku u održavanju sličnih akcija, članovi udruženja “Romaška” se nadaju da će već sledeće godine situacija biti bolja. Nadaju se da će sledeće godine moći da  organizuju razne priredbe, recitale i slične događaji u okviru ove manifestacije.

Related posts

Servisne informacije za 23. decembar

Zorana Stekovic

Podrška zdravstvenim radnicima od Mašinske škole “Pančevo”

Katarina Popović

Pančevo prvi grad u Srbiji koji je odvojio sredstva za priklučenje na gasnu mrežu

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija