26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo

Novih 140 kontejnera na ulicama Pančeva

JKP „Higijena“ je kupila 140 novih kontejnera koji će od sutra biti na ulicama Pančeva. Oni bi trebalo da stvore uslove za bolje održavanje konunalnog reda u Pančevu, a za nabavku je potrošeno 5 miliona dinara.

Javno komunalno preduzeće „Higijena“ uz pomoć lokalne samouprave kupila je 140 novih metalnih kontejnera, za koje je potrošeno pet miliona dinara. Njihovo postavljanje počinje u petak na različitim lokacijama u gradu. Očekuju se kupovina još kontejnera koji će biti raspoređeni na postojećim lokacijama, rekao je Mišo Marković, direktor ovog preduzeća.

Zbog nesavesnog ponašanja pojedinih građana, JKP „Higijena“ svake godine ostane bez 200 kontejnera kako metalnih tako i plastičnih. Oni zimi izgore od pepela koji građani stavljaju u njih, leti se uništavaju šutom i drugim kabastim otpadom. Tim povodom iz „Higijene“ apeluje na sugrađane da ne bacaju ovu vrstu otpada.

„Higijena“ Pančevo poziva  sve građane  koji imaju kabasti otpad i šut da ga odlože na deponiji, jer je ova usluga potpuno besplatna. Na taj način čuva se okolina, a i kontejneri.

Related posts

Manje od 5.000 novozaraženih korona virusom

Branislava Grčić

Gost “Lica nacije” – Zoran Milivojević

Vanja Vićentić

KO VODI TUŽILAŠTVO U PANČEVU? STANKA ILI NEBOJŠA?

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija