7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Uhapšena grupa falsifikatora novca u Pančevu

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka policija je danas uhapsila četvoro osumnjičenih za izradu lažnih eura u štampariji u Pančevu, koji je stavljan u opticaj naa teritoriji Republike Srbije.

Uhapšeni su R.B., P.S., Ž.D. i D.G. zbog sumnje da su izvršili krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo falsifikovanje novca, saopštilo je tužilaštvo.

Sumnja se da su uhapšeni od septembra 2020. do danas stavljali lažni novac u eurima u opticaj u apoenima od 50 i 200 eura.

Takođe, na drugoj adresi u Pančevu vršila se kompjuterska priprema za izradu lažnog novca koji se potom štampao. Prilikom jednog od pretresa koji se trenutno odvijaju oduzeta je veća količina lažnog novca.

Pretresi na više lokacija su u toku.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Related posts

UEM COMNET: Zaštititi medije od vandala

Nikoleta Dragaš

Vučić posle Pariza: Kosovo ni danas, ni iduće godine ne može u Unesko

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić o napadu na novinarku Studija B

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija