27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Vesti

Iz pokrajinskog budžeta više od 40 miliona za PU “Bambi” u Sefkerinu

FOTO: vojvodina.gov.rs

Novi Sad, 27. januar – Pokrajinska vlada je pokrenula inicijativu za izgradnju novog objekta za potrebe Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Na današnjoj sednici Pokrajinska vlada je izdvojila 67,5 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije neophodne za početak radova na izgradnji novog kompleksa Instituta.

Novi objekat površine 30.000 kvadratnih metara gradiće se na mestu postojećeg objekta Klinike za stomatologiju Vojvodine. Istovremeno, obezbeđena su neophodna finansijska sredstva u iznosu od 8,4 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju potpuno nove zgrade Klinike za stomatologiju, koja će se nalaziti u okviru kompleksa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

„Radovi na ovom veoma složenom projektu, koji će omogućiti mnogo bolje uslove za rad i funkcionisanje Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, počeće 2022. godine“, istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Na sednici je doneto rešenje da se Opštini Opovo usmeri 41,9 miliona dinara za dogradnju objekta namenjenog za Predškolsku ustanovu „Bambi”, u naselju Sefkerin.

Izvor: Pokrajinska vlada

Related posts

Predsednik Vučić s Flesenkemperom o partnerstvu Srbije sa Savetom Evrope

Jasmina Petkovic

Južni Banat: Još 4 osobe pozitivne na Covid-19

Nikoleta Dragaš

Đurić: Odluka Prištine skandalozna! Očekujem da međunarodna zajednica pređe na konkretne kaznene mere

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija