7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo

Mozaici strip junaka i superheroja u pančevačkom muzeju

U Narodnom muzeju Pančevo u toku je izložba autora Milana Ćuka „Mozaici iz nekog drugog univerzuma“. Slikar-restaurator iz Beograda mozaike je posvetio strip junacima i filmskim superherojima, a izložba ima i humanitarni karakter.

Betmen, Spajdermen, Supermen i mnogi drugi superheroji očekuju vas u Narodnom muzeju Pančevo. Svi mališani, ali i oni koji i dalje kriju dete u sebi, u izložbenom prostoru Muzeja mogu ispratiti ovu interesantnu izložbu pod nazivom „Mozaici iz nekog drugog univerzuma“.

U ovom malom svetu superheroja utisak je da je autor uspeo da spoji nespojivo. I ako su glavni junaci izložbe superheroji, ona nije isključivo namenjena najmlađima.

Umetnost je uvek bila podrška stvarima koje su od šireg značaja, to potvrđuju i „Mozaici iz nekog drugog univerzuma“. Ova izložba je, takođe, i humanitarnog karaktera. Zahvaljujući posetiocima do sada je za lečenje Minje Matić uplaćeno 18.500 dinara, a za lečenje malog Olivera Pal Gajodija, 9.300 dinara.

Related posts

Menjanje letnjih sadnica jesenjim

Jasmina Petkovic

Ratari i mehanizacija u polju

Katarina Popović

Odlična ponuda zimnice na pančevačkoj pijaci

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija