27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Hitna pomoć: Smanjen broj ambulantnih pregleda i poziva zbog kovida 19

Vikend za nama u Službi Hitne pomoći protekao relativno mirno, smanjen broj ambulantnih pregleda i poziva zbog simptoma kovid 19. Relativno mirna noć bez saobraćajnih nezgoda,  uobičajen broj ambulantnih preglede, intervencija uglavnom tokom noći  na javnom mestu.najteže bilo hroničnim pacijentima.

– Noćas je bilo 23 ambulantna pregleda i 7 kućnih poseta, prošlu noć bilo je 4 intervencije na javnom mestu, a radilo se o alkoholisanim osobama. Pored ambulantnih pregleda koji su najčešće noću obavljaju se i kućne posete, transporte. Mi smo i u zelenoj i crvenoj zoni jer smo vezani i za kovid pandemiju. Hronični bolesnici hipertenzija, astma vremenske prilike odnosno neprilike njima ne odgovaraju.

Smanjen broj poziva u Hitnoj pomoći sugrađana koji se žale na simptome kovida 19, ali nema opuštanja kaže doktor Mansijević. Vakcinacija je jedini način da pokušamo da aktiviramo naš imunološki sistem, jer kako doktor Manasijević ističe problem kovida 19 neće se prirodnim prokužavanjem rešiti za kratko vreme.

Related posts

POČELO JE: Krivična prijava protiv Jeremićevog Tomića zbog kafe bara “Scena”

Mica Milakov

Deficit budžeta posledica borbe sa pandemijom

Jasmina Petkovic

Comnet najoštrije osuđuje izjave mržnje i skandalozne pozive na ubistvo predsednika Srbije

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija