27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo

Da li velika potražnja diktira cene nekretnina u Pančevu?

Već godinama velika su ulaganja u otvaranje fabrika na teritoriji Grada Pančeva. Time su otvorena i nova radna mesta, a mnogi su se iz tog razloga preselili u Pančevo. Veliko interesovanje je uticalo kako na cene stanova, tako i na potrebu da se grade novi.

Poslednjih godina veliko je interesovanje stanovništva za nekretnine u Gradu Pančevu. Direktor JP “Urbanizam” Slave Bojadžievski kaže da je u 2020. godini izdato 28 građevinskih dozvola za izgradnju višeporodičnih stambenih objekata. Najviše se gradi u okviru centra i šireg centra Grada. Međutim, višedecenijski trend nelegalne gradnje više nije moguć.

Bez obzira na pojačan priliv stanovništva u Grad Pančevo poslednjih godina, Grad ne može da se širi beskonačno, kaže Bojadžievski. On dodaje da moraju da se poštuju neka ograničenja, kako niko ne bi bio na gubitku.

Prema tvrdnjama agencija koje se bave prodajom nekretnina u Gradu Pančevu, prosečna cena kvadrata je oko 1200 evra.  Poslednjih godina cena novogradnje je skočila i za nekoliko stotina evra po kvadratu.

Related posts

Borba protiv virusa COVID-19 i na pančevačkim pijacama

Mica Milakov

DR Ovuka: 96 pacijenata u Kovid bolnici u Pančevu

Mica Milakov

Kupili stan u Pančevu, našli “porodično blago”, a onda…

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija