27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić: Srbija 4. u Evropi po stopi vakcinacije

Foto: Tanjug

Srbija je trenutno četvrta u Evorpi po stopi vakcinacije u odnosu na broj stanovnika, a deveta u svetu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić

Veruje, kaže, da ćemo u naredna 72 sata biti čak drugi u Evropi, a možda dođemo i do petog mesta u svetu po stopi vakcincije.

„Ispred nas su trenutno samo Velika Britanija, Malta i Danska. Verujem da ćemo u 48 sati, odnosno 72 sata preteći 2. i 3. i da ćemo biti drugi. Verujem da u svetu možemo da budemo 5. mesto, sada smo 9. Čestitam građanima Srbije i na tome, i zaštiti zdravlja nacije, kao što smo se vinuli u visine po pitanju ekonomije“, rekao je predsednik.

I danas imamo, kaže, preko 42.000 ljudi koji su vakcinisani.

Vučić ističe da je, međutim, sada već gotovo nemoguće nabaviti vakicnu

„Mi smo potpisali ugovor sa Fajzerom, a dobili smo manje vakcina, sve ovo što smo dobili je zbog naše snalažljivosti i jer smo se pripremili unapred“, rekao je Vučić.

On je izjavio da, ako se nastavi ovim tempom, imamo vakcina za još sedam, osam dana.

– Svi oni koji su primili ili će primiti, imamo sačuvanu vakcinu za revakcinaciju. Danas sam imao, ne mogu da vam kažem sa kim, razgovor, ali sam siguran da ćemo još jednu količinu vakcina obezbediti, jednu dozu od 100.000 vakicna. Sada ne mogu ništa više da vam otkrivam. Nastavićemo sa tim, mučimo se sa svim, iz Rusije nam je zastalo sve, čekamo odgovor, problem je zbog njih, imali su problem u nekim fabrikama. Ja ću da zovem i kineskog premijera ako treba… – izjavio je Vučić.

Related posts

PS: Nismo se uplašili pretnji Vuka Jeremića, a još manje predsednik Vučić

Zorana Stekovic

Stevanović: Problemi radnika ATP su rešeni, hvala im na strpljenju

Mica Milakov

Vučić: Prisluškivan sam 24 godine

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija