7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić: Ništa lepše nisam video od ovog spomenika

Foto: Tanjug

Na Savskom trgu, gde se privodi kraju rekonstrukcija i priprema otkrivanje spomenika velikom zupanu Stefanu Nemanji, večeras je uključeno i probno osvetljenje, u prisustvu predsednika. Obnovljeni Savski trg, sa spomenikom, biće svečano otvoren na Savindan, 27. januara, a večeras je taj prostor zasijao u punom sjaju, onako kako ce izgledati i ubuduće.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je večeras Savski trg i radnike koji rade na njegovoj rekonstrukciji.

– Biće ovo najlepši trg u Beogradu, možda i u Srbiji. Samo da promenimo fasadu na zgradi pošte i biće neverovatno – rekao je Vučić, koji trg obilazi sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem i gradonačelnikom Zoranom Radojičićem.

Vučić je obišao i spomenik Stefanu Nemanji i izrazio svoje oduševljenje njegovim izgledom nakon što je, nakon meseci montiranja, napokon završen. Očekuje se da, prema Vesićevim najavama, spomenik bude predat narodu na Svetog Savu, 27. januara.

– Fantastično izgleda! Neverovatno – rekao je predsednik.

“Savski trg je simbol srpskog napretka”

Vučić je rekao da nije očekivao da će ceo trg izgledati monumentalno. On je, u izjavi za TV Pink izjavio da spomenik Stefanu Nemanji pokazuje kako su rašle naša država i duhovnost.

– Sve zajedno izgleda predivno i, kako ste videli, spomenik predstavlja i najvažnije događaje za srpsku istoriju. Vidimo i da je pogled odavde veličanstven i sve ovo je spoj modernog i tradicionalnog. Popravili smo i sat na Železničkoj stanici posle 24 godine. To valjda i govori o 24 godine srpskog neuspeha i ovo je simbol srpskog napretka – rekao je predsednik.

Sve ovo pokazuje, kako kaže, da Srbija ima snage da se izdigne. Pozvao je sve da, od 27. januara, prošetaju trgom koji posebno veličanstveno izgleda uveče.

– Pokazujemo da Beograd i Srbija znaju svoje korene, da pripadamo svom rodu i da je ovo srpski prestoni grad – rekao je Vučić.

“Srbija je po stopi vakcinacije četvrta u Evropi”

Odgovarajući na pitanja novinara o vakcinama i tome da li ćemo ih imati dovoljno, Vučić je rekao da smo u ovom trenutku 4. u Evropi po stopi vakcinacije.

– Ispred nas su Velika Britanija, Malta i Danaska. Verujem da ćemo u 48 sati, odnosno 72 sata preteći 2. i 3. i da ćemo biti drugi. Verujem da u svetu možemo da budemo 5. mesto. Čestitam građanima Srbije i tome što smo se vinuli u visine po pitanju ekonomije i zaštite zdravlja naših građana – kaže predsednik.

Vučić je izjavio da, ako se nastavi ovim tempom, imamo vakcina za još 7-8 dana.

– Moramo da obezbedimo revakcinaciju i, oni koji su već primili vakcinu, imaju vakcinu za revakcinaciju. Nećemo raditi kao neki, da delimo vakcine, a ne ostavljamo ih za revakcinacije. Kada se novi soj bude pojavio, biće nam mnogo teško, ali što ga duže nemamo, imačemo manje problema – rekao je Vučić.

Ističe da se “muče” sa nabavkom vakcina, da kabinet premijerke radi danonoćno, ali da kasne Sputnik, Fajzer, a da Astra Zeneka smanjuje proizvodnju.

– Zvaću, ako treba, i indijske prijatelje, boriću se, dovijaću se, borićemo se i pobočnim vezama i alternativnim putevima, ali ćemo uspeti – kaže Vučić, dodajući da ne krije da i na taj način pokušava da nabavi prekopotrebne doze.

Kada je reč o kritikama “Dveri” na račun bedževa koji se dodeljuju onima koji su vakcinisani, Vučić kaže da ne zna o čemu oni pričaju.

– Ja nisam vakcinisan, a voleo bih da budem. Ne znam o čemu pričaju. Neću da podilazim nikome zarad političkih poena, setimo se da smo sproveli najteže reforme. Neću da sanjam da je zemlja ravna ploča i takve gluposti ni deca ne izgovaraju – kaže predsednik.

“Ako vas narod neće, ne vredi vam ni ministarstvo za kape, ni ministarstvo za izbore”

Kada je reč o zahtevima da postoji ministarstvo za izbore, Vučić je rekao da je to glupa ideja i da ona u realizaciji ne postoji nigde. Kaže da se očekuje od njega da to sprovede, a da to zahtevaju oni koji su izbore bojkotovali.

– To traže oni koji bi opet da se vrate na vlast samo kako bi pljačkali. Ovo je nezavisna i suverena zemlja i, ako misle da će Tanja Fajon da me nagovori da ga oformi, od toga nema ništa – rekao je Vučić za “Nacionalni dnevnik”.

Te gluposti o takvom ministarstvu su, kako kaže, jednako glupe kao ministarstvo za nošenje kapa.

– Prete nemirima, a ja sam se nagledao upada u Skupštinu, napada na policajce, i uvek sam ih čekao kada su protestovali pred Vladom, predsedništvom, ne plašim se toga. Mene interesuju samo rezultati, a ako vas narod neće, ne vredi vam ni ministarstvo za kape, ni ministarstvo za izbore – kaže Vučić.

Izvor: pink.rs

Related posts

Vučić sutra na obeležavanju Operacije Halijard

Mica Milakov

PENZIONERI: Posle Ustavnog i Viši sud očitao “lekciju” vršačkim sudijama

Mica Milakov

Novih 100 obolelih, jedna osoba preminula

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija