22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Srbija Vesti

Udovičić: Da humanost ne bude samo reč, već delo svakog od nas!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i resorno ministrastvo priključili su se danas akciji “Čep za hendikep”.

Tim povodom nekoliko džakova čepova uručeno je Zoranu Martinovu iz organizacija “Čep za hendikep” ispred Palata Srbije.

“U većini ministarstava to je neka mala količina, dva- tri džaka. Kada smo videli sa glavnog puta koliko je, moraćemo da uozbiljimo…Veoma znači svaka donacija čepova i to će doprineti da u narednom periodu rešimo jedan problem devojke iz Bosne i Hercegovine, koja će dobiti elekromotorna kolica”, rekao je Martinov medijama ispred Palate Srbije.

Ministar Udovičić istakao je da se minitarstvo malim doprinosom priključilo jednom značajnom podvigu i pokretu, sa ciljem da se pomogne onima kojima je to potrebno.

“Šaljemo jasnu poruku da 10 posto građana treba da bude sa nama i mi sa njima i da inkluzija, kojoj težimo svakog dana, bude nešto nas pokreće i kreira. U ime ministarstva i kolega želimo da jednim ovakivim doprinsom uspemo da donesemo jedan osmeh više”, rekao je Udovičić.

Udovičić je pozvao sve građane da se priključe ovoj i drugim akcijama da zajedno osobama sa invaliditetom njihov dalji razvoj i život učinimo lakšim i boljim.

“Ponosan sam što su osobe sa invaliditetom deo sistema omladine i sporta i što su naši prijatelji i kolege. Nećemo stati na ovoj akciji i u narednom periodu kroz brojne druge akcije pozivamo građane, ali osobe sa invaliditetom da se uključe u svakodnevicu i da svojim delovanjem pošalju poruku svim ostalim koji ih gledaju kao istinske heroje”, zaključio Udovičić.

Foto: MOS

Related posts

Vučić obišao radove na Savskom trgu: 32 hiljade kvadrata, 300 stabala i noćno osvetljenje

Nikoleta Dragaš

Branislav Kulik je novi predsednik Matice Slovačke u Srbiji

Ivana Bogdanovski

Vakcinisano više od 200.000 ljudi u Srbiji

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija